Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κληρώνει σήμερα 20/3 για Hellenic Seaways – Μάχη για την απόκτηση του 40,4% του μετοχικού της κεφαλαίου

tags :
Κληρώνει σήμερα 20/3 για Hellenic Seaways – Μάχη για την απόκτηση του 40,4% του μετοχικού της κεφαλαίου
Στο διαγωνισμό αναμένεται να κατατεθούν τρεις προσφορές, ενώ η διαδικασία πώλησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Ιούνιο
Μάχη για την απόκτηση του 40,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways αναμένεται, με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών των υποψήφιων επενδυτών η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαγωνισμό αναμένεται να κατατεθούν τρεις προσφορές, ενώ η διαδικασία πώλησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.
Εκτός από τις Μινωϊκές Γραμμές του Ομίλου Γκριμάλντι που κατέχουν το 48% της Hellenic Seaways και οι οποίες ακούγεται ότι έχουν καταθέσει την καλύτερη προσφορά, στο προσκήνιο έχουν προκύψει δύο ακόμη ενδιαφερόμενοι το επενδυτικό σχήμα Eagle Mind Shipping, με επικεφαλής τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο και η Fortress Group η οποία υπενθυμίζεται ότι έχει επενδύσει στην ελληνική ακτοπλοΐα, στην Attica Group.
Ο Μάριος Ηλιόπουλος διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων στην Αλλάδα (super jet, mega jet) ενώ η Attica έχει την πλέον ισχυρή παρουσία στα Δωδεκάνησα, Κυκλάδες ενώ σε κοινοπραξία με την ΑΝΕΚ καλύπτει τη γραμμή Σούδα – Πειραιάς, έχει δρομολόγιο για Ηράκλειο ενώ εξυπηρετεί και τις γραμμές της Αδριατικής.
Επισημαίνεται ότι οι Μινωικές Γραμμές αγόρασαν από μικρομετόχους, τους τελευταίους μήνες, μετοχές που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 15% του μετοχικού κεφαλαίου δαπανώντας ένα ποσό που υπερβαίνει τα 30 εκατ. ευρώ.
Η επιθετική αυτή κίνηση των Μινωικών Γραμμών αύξησε το μερίδιο στην εταιρία από το 33,3% στο 48,4%.
Να σημειωθεί ότι η HSW το 2016 κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς παρουσίασε αύξηση 25% της επιβατικής της κίνησης, καταγράφοντας κέρδη περί τα 3 εκατ. ευρώ.
Και αυτό την στιγμή που οι πιέσεις για τον ελληνικό ακτοπλοϊκό στόλο είναι μεγάλες από τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από τα αεροπλάνα.
Όπως προκύπτει και από τα πρόσφατα στοιχεία του ΣΕΤΕ για το 2016 η επιβατική κίνηση στα Δωδεκάνη- σα μειώθηκε το περασμένο έτος σε σύγκριση με το 2015 κατά 15,3% και στο Βόρειο Αιγαίο κατά 19,6%, ενώ η συνολική μείωση κυμάνθηκε στο 1,9%.
Η μεγαλύτερη μείωση, κατά 26,6%, παρατηρήθηκε στη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης.
Αποδίδεται βέβαια όχι μόνο στον ανταγωνισμό των αεροπλάνων, αλλά και στην απαγόρευση της μετακίνησης των προσφύγων και των παρατύπως εισερχομένων στην Ελλάδα επιβατών.
Η πτώση που παρουσιάστηκε στην Κρήτη οφείλεται στη μείωση του Ηρακλείου (5,1%), καθώς τα Χανιά παρουσίασαν αύξηση 4,4%. Το 2016 οι προορισμοί των Κυκλάδων παρουσίασαν αύξηση: Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη +5,4%, Ραφήνα-Κυκλάδες +4,9% και +1,8% οι Δυτικές Κυκλάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης