Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απεργία στην εφημερίδα Αυγή λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων - Ο ΣΥΡΙΖΑ την θεωρεί βαρίδι

Απεργία στην εφημερίδα Αυγή λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων - Ο ΣΥΡΙΖΑ την θεωρεί βαρίδι
Η απόφαση των εργαζομένων, τα ερωτήματα για την αύξηση κεφαλαίου τα… βαρίδια
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αυγή καθώς οι υποσχέσεις που έλαβαν σε ότι αφορά στην καταβολή δεδουλευμένων δεν είχαν αντίκρισμα.
Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα μετά από μυστική ψηφοφορία με κάλπη που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Τετάρτη 22/3 ενώ για σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιήσουν συνέλευση στην οποία έχουν καλέσει τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.
Η απόφαση ελήφθη με 57 ψήφους υπέρ της απεργίας, 16 κατά και 8 λευκά.
Χθες συνεδρίασε το ΔΣ της εφημερίδας και η αντιπροσωπεία των εργαζομένων που το επισκέφτηκε δεν έλαβε καμία πληροφόρηση καθώς τα μέλη του ΔΣ δήλωσαν αναρμόδια επισημαίνοντας «ότι περιμένουμε κι εμείς να δούμε αν θα υπάρχει εξέλιξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Δεκεμβρίου από τη γενική Συνέλευση των μετόχων της Αυγής αποφασίστηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 1,476 εκ ευρώ.
Μάλιστα υπάρχει ανακοίνωση στο ΓΕΜΗ για την προβλεπόμενη τροποποίηση του καταστατικού.
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση για την κάλυψη ή μη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου παρά το γεγονός ότι τελευταία προθεσμία για την κάλυψη ήταν η 28η Φεβρουαρίου 2017.
Συγκεκριμένα ως τελευταία ημερομηνία εγγραφής για την απόκτηση των νέων μετοχών οριζόταν η 31η Ιανουαρίου 2017 και μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής το Διοικητικό Συμβούλιο είχε τη δυνατότητα, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 4 του Ν. 2190/1920 και το Καταστατικό της εταιρείας, να παρατείνει για ένα (1) ακόμη μήνα την περίοδο κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
Επισημαίνεται πάντως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης θεωρούν «βαρίδι» την Αυγή γεγονός που δεν αποκλείει το προσεχές διάστημα τη συρρίκνωση της εφημερίδας ή ακόμα και εξελίξεις που δεν έχουν προβλεφθεί.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης