Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Φύτρωσαν» λεφτά στην Αυγή μετά την απειλή απεργίας και η ΑΜΚ 1,5 εκατ ευρώ

tags :
«Φύτρωσαν» λεφτά στην Αυγή μετά την απειλή απεργίας και η ΑΜΚ 1,5 εκατ ευρώ
Η νίκη των εργαζομένων, οι υποσχέσεις για την καταβολή οφειλομένων και τα ερωτήματα
Και ξαφνικά στην Αυγή «φύτρωσαν» λεφτά.
Η απειλή απεργίας από τους εργαζόμενους στην εφημερίδα φαίνεται να έφερε αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι αφού έλαβαν την υπόσχεση ότι σήμερα θα καταβληθεί έναντι των οφειλών που φτάνουν στους δυόμιση μήνες, αποδοχές ενός μήνα ανέστειλαν την απεργιακή κινητοποίηση.
Είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις ωρών όπου ασκήθηκαν πιέσεις να μην πραγματοποιηθεί η απεργία με την υπόσχεση ότι θα καταβαλλόταν ένα δεκαπενθήμερο.
Ωστόσο οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν στην πλειοψηφία τους ανένδοτοι με αποτέλεσμα και μετά από νέες διαβουλεύσεις να παρατηρηθεί αλλαγή πλεύσης από την ιδιοκτησία της εφημερίδας και να δοθεί η υπόσχεση της καταβολής ενός μισθού.
Οι εργαζόμενοι πάντως στην εφημερίδα δεν εφησυχάζουν και αναμένουν να υλοποιηθεί η δεύτερη δέσμευση που προβλέπει τις αμέσως επόμενες ημέρες να κατατεθεί χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των υπολοίπων οφειλομένων και την εξομάλυνση στην καταβολή της μισθοδοσίας.
Πάντως το γεγονός ότι εμφανίστηκαν χρήματα που μέχρι χθες δεν υπήρχαν συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά.
Φήμες που κυκλοφόρησαν αργά χθες το βράδυ έκαναν λόγο για κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου του 1,5 εκ ευρώ που είχε αποφασιστεί.
Η επιβεβαίωση μιας τέτοιας πληροφορίας έχει ενδιαφέρον υπό την έννοια της διερεύνησης της ταυτότητας του μετόχου ή των μετόχων που τοποθετήθηκαν στην αύξηση.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πάντως ότι παρά την καταβολή του ενός μισθού το τοπίο για το μέλλον της Αυγής παραμένει θολό και στο τραπέζι υπάρχει ακόμα η πρόταση συγχώνευσης με το Κόκκινο με στόχο και της μείωσης της μισθολογικής δαπάνης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης