Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Fraport Greece: Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

tags :
Fraport Greece: Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
H Fraport Greece παρουσίασε το επενδυτικό πλάνο για περιφερειακά αεροδρόμια
Το σχέδιο ανάπτυξης των περιφερειακών αεροδρομίων παρουσίασε η Fraport Greece -στο πλαίσιο της ανάληψης της διαχείρισης και λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων- κάνοντας λόγο για επενδύσεις συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία προτίθεται να υλοποιήσει άμεσες και σε βάθος χρόνου, εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών τους, ύψους 330 εκατ. ευρώ έως το 2021 και 1 δισ. ευρώ έως τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης.
Oι άμεσες εργασίες περιλαμβάνουν:
* Γενικό καθαρισμό
* Βελτίωση του φωτισμού και της σηματοδότησης στους εσωτερικούς (τερματικοί σταθμοί) και εξωτερικούς χώρους των αεροδρομίων (χώρος στάθμευσης αεροσκαφών-διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης).
* Αναβάθμιση και βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής
* Βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης δωρεάν σύνδεσης με το διαδίκτυο (WiFi)
* Εργασίες για τη βελτίωση της πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων
Επισημαίνεται ότι στην πρώτη τετραετία θα κατασκευαστούν πέντε νέοι τερματικοί σταθμοί, στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω και Μυτιλήνης, ενώ τo συνολικό μέγεθος των υπαρχόντων 14 τερματικών σταθμών θα αυξηθεί κατά 100.000 τ.μ. σε 300.000 τ.μ. περίπου.
Οι βελτιώσεις που θα πραγματοποιηθούν, περιλαμβάνουν, επίσης, την αύξηση των σταθμών Check-In από 213 σε 297, την αύξηση των σημείων ασφαλείας από 44 σε 84, την αύξηση των πυλών από 103 σε 147 και την αύξηση των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών από 115 σε 150.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης