Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πλήρης απορρόφηση του συνόλου της ενέργειας στη δημοπρασία του ΑΔΜΗΕ για τη διακοψιμότητα

tags :
Πλήρης απορρόφηση του συνόλου της ενέργειας στη δημοπρασία του ΑΔΜΗΕ για τη διακοψιμότητα
Οι βιομηχανίες ΣΟΒΕΛ, Σιδενόρ, Αλουμίνιον της Ελλάδος και ΛΑΡΚΟ εξασφάλισαν τα μεγαλύτερα φορτία
Με την απορρόφηση του συνόλου της ποσότητας της ηλεκτρικής ενέργειας που δημοπρατήθηκε ολοκληρώθηκε η δημοπρασία διακοπτόμενου φορτίου που διενήργησε ο ΑΔΜΗΕ σε δυο φάσεις.   
Η πρώτη δημοπρασία (ΥΔΦ 1), που αφορά σε διακοπή ηλεκτροδότησης μετά από έγκαιρη προειδοποίηση, έκλεισε στην τιμή των 50.000 ευρώ/MW/ έτος και η δεύτερη (ΥΔΦ 2) που έχει πολύ μικρότερο χρόνο προειδοποίησης έκλεισε στα 47.500 ευρώ/MW/έτος.
Έτσι απορροφήθηκε ισχύς 500 ΜW, για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες διακοπτόμενου φορτίου, ΥΔΦ 1 και ΥΔΦ 2.
Τα μεγαλύτερα φορτία εξασφάλισαν, στον πρώτο τύπο, η ΣΟΒΕΛ (118, 8 MW) και η Σιδενόρ με 79,6 MW και στον δεύτερο τύπο η Αλουμίνιον της Ελλάδος με 192,3 MW και η ΛΑΡΚΟ με 126,3 MW.
Υπενθυμίζεται ότι η ισχύς του μέτρου της διακοψιμότητας λήγει τον Οκτώβριο του 2017.
Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει στηριχθεί ιδιαίτερα από τη βιομηχανία καθώς συμβάλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους, ενώ χρησιμοποιείται από τον ΑΔΜΗΕ για τη καλύτερη διαχείριση των ηλεκτρικών φορτίων σε περίπτωση κρίσεων  ή προβλημάτων ευστάθειας του συστήματος.
Στην παρούσα φάση η ενεργοβόρος βιομηχανίας δια της ΕΒΙΚΕΝ ζητεί την παράταση του μέτρου και πέραν του Οκτωβρίου και μάλιστα έχει γίνει σχετική συνάντηση και με τους εκπροσώπους της Τρόικας οι οποίοι παρέπεμψαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Για να εγκριθεί η επέκταση του μέτρου απαιτείται να υποβληθεί σχετικό αίτημα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης