Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε Μπόμπολα και Κούτρα το «πακέτο» της Ελλάκτωρ - Βγαίνει σε εκποίηση το ποσοστό της Mitica και το ψυχροπολεμικό κλίμα

tags :
Σε Μπόμπολα και Κούτρα το «πακέτο» της Ελλάκτωρ - Βγαίνει σε εκποίηση το ποσοστό της Mitica και το ψυχροπολεμικό κλίμα
Τα αδέρφια, Δημ. και Σάκης Καλλιτσάντσης δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του ποσοστού
Στα χέρια των βασικών μετόχων Λεωνίδa Mπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα φαίνεται να καταλήγει το 5% του Ελλάκτωρα που κατέχει στην εισηγμένη ο μεγαλοεπενδυτής του fund Mitica, Γιάννης Τζιβέλης, το οποίο, όμως, είναι ενεχυριασμένο και πρόκειται να ρευστοποιηθεί από την πιστώτρια τράπεζα και το οποίο αποτιμάται περί τα 11 εκατ. ευρώ.  
Σύμφωνα με πληροφορίες οι άλλοι βασικοί μέτοχοι του Ομίλου, τα αδέρφια, Δημ. και Σάκης Καλλιτσάντσης δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του ποσοστού του Ελλάκτωρα το οποίο είναι ενεχυριασμένο στην Alpha Bank.
H απόκτηση του ποσοστού πάντως αναμένεται να δώσει ισχυρό προβάδισμα στην πλευρά που θα το αγοράσει  (Μπόμπολας ή Καλλιτσάντσης), τη στιγμή μάλιστα που οι σχέσεις μεταξύ τους είναι διαταραγμένες εδώ και αρκετά χρόνια, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση δεν θα υπάρξουν ανατροπές.
Σύμφωνα με το μετοχολόγιο ο Λεωνίδας Μπόμπολας ελέγχει το 15%, η Mitica το 5%, ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης το 5,3% και ο Δημήτριος Καλλιτσάντσης το 5,02%.Η απόκηση του 5% της Mitica από τον Λεωνίδα Μπόμπολα αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής του στο 20%, ενώ στη αντίθετη περίπτωση η απόκτηση του ποσοστού από τους Αναστάσιο και Δημήτριο Καλλιτσάντση, τους φέρνει στο 15%.

Το ψυχροπολεμικό κλίμα στον Ελλάκτωρ

Συγκρούσεις, διαφωνίες και έντονο παρασκήνιο λαμβάνει χώρα, την τελευταία τριετία στον Ελλάκτωρα όπου οι ισορροπίες ετών κινδυνεύουν να «τιναχτούν» στον αέρα. 
Η Ελλάκτωρ, ο Ομιλος που προέκυψε από την συνένωση της Ελληνικής Τεχνοδομικής των αδερφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση και του Άκτωρα, των Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτριου Κούτρα, απειλείται με διάσπαση, ή αλλιώς από ένα «πολύκροτο επιχειρηματικό διαζύγιο».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα συρτάρια της οικογένειας Καλλιτσάντση αλλά και της οικογένειας Μπόμπολα, βρίσκεται το σχέδιο διαχωρισμού του Ομίλου το οποίο και θα μπει σε εφαρμογή μόλις βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια.
Τι έγινε όμως και τα δύο μεγάλα επιχειρηματικά τζάκια της χώρας, μετά από την πολυετή αρμονική τους συνύπαρξη, ήρθαν σε σύγκρουση και αποφάσισαν να χωρίσουν τα «μαγαζιά τους»;
Άνθρωποι που γνωρίζουν από κοντά τα όσα συμβαίνουν στον Ομιλο Ελλάκτωρ υποστηρίζουν ότι οι διαφωνίες μεταξύ της οικογένειας Καλιτσάντση και Μπόμπολα ξεκίνησαν από το 2010. Η ανομβρία που επικρατούσε στα δημόσια έργα, οι αντίθετες απόψεις που υπήρχαν ανάμεσα στις δύο πλευρές για τα σοβαρά επιχειρηματικά βήματα του Ομίλου σε συνδυασμό με τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για τις οποίες η άλλη πλευρά προέβαλε ισχυρές αντιδράσεις είχε ως αποτέλεσμα το κλίμα στον Ελλάκτωρα «να μυρίζει μπαρούτι».
Οι συγκρούσεις μεταξύ των Καλλιτσάντσηδων και του Μπόμπολα ακούγεται ότι ήταν καθημερινές και η συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών προβληματική. Έτσι, μετά από πολλές σκέψεις, η απόφαση που έλαβαν οι δύο επιτελικές πλευρές του Ομίλου, δεν ήταν άλλη από αυτή του «διαζυγίου».
Η κρίση όμως (και φυσικά τα κεφάλαια που δεν υπάρχουν) φρέναραν τις όποιες σκέψεις.
Όμως ακόμη και αν το σχέδιο διαχωρισμού του Ομίλου Ελλάκτωρ παραμένει στα συρτάρια των βασικών του μετόχων, δεν σημαίνει ότι η ιδέα έχει εγκαταλειφθεί ή ότι οι δύο πλευρές τα έχουν «βρει». Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών είναι ψυχροπολεμικό, ενώ η συνεννόηση μεταξύ τους γίνεται μόνο για τα απαραίτητα θέματα ή για τη λήψη πολύ σοβαρών θεμάτων που ούτως η άλλως απαιτούν την συναίνεση  και των δύο.  Ως εκ τούτου, Μπόμπολας και Καλλιτσάντσηδες παραμένουν κάτω από την ίδια στέγη της Ελλάκτωρ, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης