Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι φήμες που αυξάνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στον κλάδο υγείας και τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές

Οι φήμες που αυξάνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στον κλάδο υγείας και τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές
Το τίμημα για το Metropolitan, οι πληροφορίες για πώληση πακέτου εισηγμένης, η επανεμφάνιση insider στην πλευρά των αγοραστών και οι υψηλές υποχρεώσεις του κλάδου
Πληροφορίες, σενάρια, υποθέσεις, εικασίες έχουν αναζωπυρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στον κλάδο υγείας και έχουν βελτιώσει τις αποδόσεις των μετοχών που απαρτίζουν τον κλάδο.
Ελάχιστες ωστόσο είναι οι ειδήσεις στις οποίες μπορεί να βασιστεί κάποιος, αλλά το ΧΑ αποτελεί προεξοφλητικό μηχανισμό και ποτέ δεν ενισχύθηκε μετοχή μόνο με ειδήσεις.
Πάντα η φήμη βελτίωνε την αποτίμηση και απλά η είδηση δικαιολογούσε την άνοδο που είχε προηγηθεί.
Όμως ο κλάδος σύμφωνα με στελέχη της αγοράς θέλει προσοχή, καθώς η πώληση του Metropolitan, δεν αρκεί για να δικαιολογήσει καλύτερες μέρες για όλο τον κλάδο.
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη ο ισολογισμός του Metropolitan διαφέρει σημαντικά έναντι των εισηγμένων εταιρειών, οι οποίοι δείχνουν πως οι υποχρεώσεις είναι σημαντικά μεγαλύτερες της καθαρής θέσης.
Από την άλλη υπάρχουν κάποιες κινήσεις στο ταμπλό που χρήζουν προσοχής, όπως για παράδειγμα η επανεμφάνιση του Γεώργιου Αποστολόπουλου ως αγοραστή στην Ιατρικό Αθηνών.
Εξαιτίας των αγορών ο τίτλος από τα 0,60 ευρώ πήγε στα 0,80 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως τα 0,80 ευρώ ήταν το τίμημα της δημόσιας πρότασης του κ.Αποστολόπουλου το 2013, μία δημόσια πρόταση που δεν είχε στεφθεί με επιτυχία.
Σύμφωνα με το μετοχολόγιο κατέχει το 38,34% και η Asklepios το 36,3%.
Η μετοχή πάντως έχει ενισχυθεί κατά 33%.
Στο εξάμηνο οι συνολικές υποχρεώσεις ξεπερνούσαν τα 313 εκατ. ευρώ και η καθαρή θέση ήταν στα 60 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Υγεία επίσης με μεγάλους όγκους έχει καταγράψει άνοδο 50% και στην αγορά κυκλοφορούν φήμες για πώληση πακέτου μετοχών.
Ως γνωστόν η εταιρεία ανήκει στη MIG ενώ στο εξάμηνο είχε καθαρή θέση 122 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 321 εκατ. ευρώ.
Το ΙΑΣΩ έχει σημειώσει άνοδο από την αρχή του έτους 23% και στο εξάμηνο είχε υποχρεώσεις 242 εκατ. ευρώ και καθαρή θέση 96 εκατ. ευρώ.
Μέχρι και η Euromedica σημειώνουν κάποια στελέχη της αγοράς έχει καθημερινά εντολή αγοράς 50 χιλ. τεμαχίων με τη μετοχή να έχει ενισχυθεί από την αρχή του έτους κατά 43%.
Ωστόσο, η αποτίμηση δεν ξεπερνά την αξία ενός μέτριου διαμερίσματος και τα στοιχεία εξαμήνου έδειχναν συνολικές υποχρεώσεις 621 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα τραπεζικά δάνεια ξεπερνούσαν τα 380 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση ήταν αρνητική κατά 221 εκατ. ευρώ και η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση κεφαλαίων και προσπαθεί μέσω διάφορων κινήσεων να βελτιώσει το τζίρο της.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης