Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda Development: Μεγάλη μείωση ενοποιημένων ζημιών σε 3,2 εκατ. ευρώ το 2016 - Ρεκόρ λειτουργικών κερδών

Lamda Development: Μεγάλη μείωση ενοποιημένων ζημιών σε 3,2 εκατ. ευρώ το 2016 - Ρεκόρ λειτουργικών κερδών
Η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA) του ομίλου αυξήθηκε κατά 8% το 2016, για να ανέλθει σε 43 εκατ. ευρώ
Σε 33,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2016 τα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου Lamda Development προ αποτιμήσεων, καταγράφοντας αύξηση 12,7% σε σύγκριση με το 2015, συνιστώντας την υψηλότερη κερδοφορία προ αποτιμήσεων στην ιστορία της εταιρείας.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 η Lamda Development, συνεχίζοντας τη θετική πορεία που ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA) του ομίλου αυξήθηκε εκ νέου, κατά 8% το 2016, για να ανέλθει σε 43 εκατ. ευρώ.
Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 2,9% σε σύγκριση με το 2015, ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο παρέμεινε αμετάβλητη.
Η μέση πληρότητα πλησιάζει το 99% ενώ εξακολουθεί να παρατηρείται «έντονο ενδιαφέρον για μισθώσεις».
Η θετική διαφοροποίηση της δραστηριότητας των εμπορικών κέντρων από την υπόλοιπη αγορά λιανικής συνεχίζεται καθώς αποτελούν σημεία αναφοράς και αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό, όπως αναφέρει η Lamda Development.
Οι έμποροι λιανικής των εμπορικών κέντρων του ομίλου συνεχίζουν να έχουν μεγάλη υποστήριξη σε ενέργειες marketing και επικοινωνίας καθώς και να απολαμβάνουν τα οφέλη της υψηλής επισκεψιμότητας.
Η λειτουργική κερδοφορία του «The Mall Athens» ανήλθε σε 26,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο κατά 7,7%. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου παρουσίασε αύξηση κατά 1,3%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 1,4%.
Η λειτουργική κερδοφορία του «Mediterranean Cosmos» στη Θεσσαλονίκη είχε επίσης αντίστοιχη σημαντική άνοδο κατά 6,6% και ανήλθε σε 14,5 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων αυξήθηκε κατά 3,7%, ο αριθμός των επισκεπτών κατά 0,5% ενώ συνεχίζει να βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους μίσθωσης.
Σε ότι αφορά στο Golden Hall, η ετήσια λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε σε 15,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,4%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκαν ανοδικά κατά 4,7% και 1,9% αντίστοιχα.
Με βάση το πρότυπο ΔΠΧΑ 11 που είναι σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014, η εταιρεία υποχρεώθηκε να καταργήσει την ενοποίηση των κοινοπραξιών της (joint ventures) με αναλογική μέθοδο και πλέον ενοποιεί τις κοινοπραξίες με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.
Τονίζεται όμως ότι η απεικόνιση των Κοινοπραξιών στον Ισολογισμό με τη μέθοδο καθαρής θέσης δεν επιφέρει καμία μεταβολή στα ίδια κεφάλαια του Ομίλου και στο καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους.
Τα κτίρια γραφείων συνεισέφεραν στην ετήσια λειτουργική κερδοφορία του ομίλου κατά 1,6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 1,7 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος.
Άλλη σημαντική θετική εξέλιξη είναι η σταθεροποίηση των εμπορικών τιμών των ακινήτων μετά από έξι συνεχή έτη πτώσης κυρίως λόγω αυξήσεων των συντελεστών κεφαλαιοποίησης και αυξήσεων στη φορολογία.
Η απομείωση των αξιών των ακινήτων του ομίλου περιορίστηκε σημαντικά σε 5,3 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 18,5 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Συνολικά, σε ενοποιημένο επίπεδο τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημία 3,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 22,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η καθαρή αξία ενεργητικού προ φόρων (net asset value) ανήλθε σε 403,7 εκατ. ευρώ ή σε 5,22 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 408,1 εκατ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2015.
Mε αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε σχετικά:
«Το 2016 αποτέλεσε έτος-σταθμό για την εταιρεία, καθώς η LAMDA Development κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας. Επίσης σταθεροποιήθηκε η εμπορική αξία των ακινήτων της μετά από 6 χρόνια συνεχούς πτώσης, η οποία οφείλετο στη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, παρά το γεγονός ότι η κερδοφορία των ακινήτων της εταιρείας βελτιωνόταν. Eπικεντρωμένοι σε αναπτυξιακές προοπτικές και σε διεθνείς συνεργασίες και με απολύτως πελατοκεντρική προτεραιότητα, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.»

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης