Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η πώληση του Metropolitan φέρνει επενδυτές στον κλάδο της Υγείας.....

Η πώληση του Metropolitan φέρνει επενδυτές στον κλάδο της Υγείας.....
Στέλεχος Fund υποστηρίζει ότι τα λεφτά είναι στο τραπέζι και περισσότερα από ότι την παρούσα και μελλοντική αξία των ιδιωτικών νοσοκομείων
Στα 80 εκατ. ευρώ ανέρχεται το τίμημα για την εξαγορά του 70% των μετοχών της εταιρείας Περσεύς που ελέγχει το θεραπευτήριο Metropolitan του Πειραιά.
Το νομικό γραφείο που ανέλαβε να ελέγξει το φάκελο της πώλησης του ιδιωτικού θεραπευτηρίου έχει ολοκληρώσει το έργο του.
Στο μεταξύ προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς το due diligence της εταιρείας και αναμένεται μετά το ΠΑΣΧΑ να έχει ολοκληρωθεί χωρίς να φέρει στην επιφάνεια ζητήματα που μπορεί να αλλάξουν την αρχική συμφωνία που προβλέπει εκτός από το τίμημα και την ανάληψη τω δανείων της εταιρείας που φθάνουν τα 35 εκατ. ευρώ.
Οι άνθρωποι που παρακολουθούν τη διαδικασία της συμφωνίας είναι ικανοποιημένοι και θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί.
Πάντως η πρόθεση των μετόχων να συζητήσουν την πώληση του Metropolitan, οι οποίοι κατά την πλειοψηφία είναι γιατροί, δεν αφήνουν περιθώρια να ανοίξουν παράλληλες συζητήσεις με άλλους επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες στον κλάδο της Υγείας.
Άλλωστε το όνομα του υποψηφίου αγοραστή private equity fund CVC Capital Partners δεν εμφανίσθηκε για να διαμορφώσει τίμημα αλλά να αποκτήσει το θεραπευτήριο Metropolitan καθώς το συνολικό του ενεργητικό ανέρχεται σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όμως η συμφωνία ανοίγει το δρόμο και για το Ερρίκος Ντυνάν που ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε κ. Δημήτρης Σπυρίδης, διαμορφώνει σχέδιο να αναλάβει τη διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν αποκτώντας πακέτο μετοχών.
Με βάση το σχέδιο, οι μέτοχοι που ελέγχουν το Metropolitan ξέρουν πολύ καλά να δημιουργούν μονάδες υγειονομικής περίθαλψης.
Τα κλειδιά των εξελίξεων τα κρατά και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αρμόδιος για τις επενδύσεις κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.
Είναι ένα από τα κυβερνητικά στελέχη που το γραφείο του δέχεται σχεδόν καθημερινά αιτήματα για ραντεβού με ξένους επενδυτές που επισκέπτονται τη χώρας μας.
Οι ξένοι επενδυτές δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του και θέλουν να ενημερωθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης και αυτοί με τη σειρά τους ενημερώνουν τον υφυπουργό Οικονομίας για τα επενδυτικά τους πλάνα.
Ο κλάδος της Υγείας είναι στα φόρτε του.
Ο υφυπουργός αρμόδιος για τις επενδύσεις κ. Σ. Πιτσιόρλας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις εξελίξεις στον πιο «καυτό» κλάδο της ελληνικής οικονομίας όπως είναι αυτός της Υγείας.
Με την προοπτική ότι θα ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση το αργότερο μέχρι το Μάιο το δεύτερο εξάμηνο του έτους , θα αρχίσουν οι εμπιστευτικές συζητήσεις ανάμεσα στους επενδυτές και στους βασικούς μετόχους των ιδιωτικών θεραπευτηρίων.
Το τάιμινγκ για τους είναι ιδανικό για τους αγοραστές όπως και για τους πωλητές , οι οποίοι θα κριθούν αν πράγματι αντιλαμβάνονται την ευκαιρία.
Στέλεχος Fund υποστηρίζει ότι τα λεφτά είναι στο τραπέζι και περισσότερα από ότι την παρούσα και μελλοντική αξία των ιδιωτικών νοσοκομείων.
Όμως ο τομέας της Υγείας έχει ανάγκη την τεχνολογία που συνεχώς εξελίσσεται αλλά έχει υψηλό αντίτιμο, ποιοι μπορεί να το αντέξουν;
Η ολοκλήρωση πώλησης του Metropolitan θα ανοίξει την «όρεξη» των πωλητών, αλλά και των αγοραστών βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης