Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εντός του 2017 η ολοκλήρωση της συγχώνευση των χρηματιστηριακών Μίδας, Merit και Πετροπουλάκης

Εντός του 2017 η ολοκλήρωση της συγχώνευση των χρηματιστηριακών Μίδας, Merit και Πετροπουλάκης
Η Μίδας αποκτά το ποσοστό που κατέχει ο Γ.Σαραντίτης στην Merit και ανέρχεται στο 25,53% 
Εντός του 2017 εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί η τριπλή συγχώνευση των χρηματιστηριακών εταιρειών Μίδας, Merit και Πετροπουλάκης, μία συγχώνευση που είχε ανακοινωθεί από τον Αύγουστο του 2016, ενώ υπάρχει διάθεση και για περαιτέρω συγχωνεύσεις με εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου.
Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει κατατεθεί γνωστοποίηση απόκτησης ειδικής συμμετοχής, η οποία περιλαμβάνει την πρόθεση απόκτησης από την ΜΙΔΑΣ ΧΑΕΠΕΥ ποσοστού 25,532% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΕΡΙΤ ΧΑΕΠΕΥ από το βασικό μέτοχο αυτής Γεώργιο Σαραντίτη.
Σκοπός της απόκτησης των μετοχών είναι να προχωρήσει η ΜΙΔΑΣ ΧΑΕΠΕΥ σε συγχώνευση με τις εταιρείες MERIT ΧΑΕΠΕΥ και ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΕΠΕΥ.
Όπως αναφέρει η Μίδας στα αποτελέσματα που έχει δημοσιεύσει η συγχώνευση αυτή κρίνεται προς το συμφέρον της εταιρείας επειδή θα αυξηθούν τα μέσα (κεφάλαια, ανθρώπινο δυναμικό, τεχνογνωσία κλπ), θα διευρυνθεί ο κύκλος εργασιών, θα βελτιωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα και θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος.
Η διοίκηση ευελπιστεί ότι εντός του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση, ώστε να επιχειρηθεί η προσπάθεια αναστροφής των ζημιογόνων αποτελεσμάτων μέσω ενός εταιρικού σχήματος με καλύτερες προοπτικές στο πολύ δύσκολο πολιτικό οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας
Σημειώνεται πως το το σύνολο του Ενεργητικού για τη χρήση 2016, διαμορφώθηκε σε 3,456 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 23,6%.
Το σύνολο της Καθαρής θέσης, κατόπιν και της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,35 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκε σε 2,313 εκατ. ευρώ.
Το σύνολο των Υποχρεώσεων για τη χρήση 2016, διαμορφώθηκε σε 1,143 εκατ. ευρώ. .
Η εταιρεία έχει στην κατοχή της ακίνητο οριζόντιας ιδιοκτησίας στην οδό Σοφοκλέους 5, στην Αθήνα, στον α’ όροφο, 75 τ.μ., σκίνητο οριζόντιας ιδιοκτησίας στην οδό Σοφοκλέους 5, στην Αθήνα , στον ημιόροφο, 431 τ.μ. και ακίνητο οριζόντιας ιδιοκτησίας στην οδό Α. Μεταξά 14, στη Γλυφάδα, στον α’ όροφο, 42 τ.μ.
Η Πετροπουλάκης είχε ίδια κεφάλαια 1,09 εκατ. ευρώ και αναφέρει πως στην προσπάθεια μας να αρθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις, και να ενισχυθεί η οικονομική θέση και η ρευστότητας της εταιρείας προβήκαμε σε συνεργασία με άλλες ΑΕΠΕΥ, επίσης αποφασίστηκαν και μελλοντικές συνενώσεις/ συγχωνεύσεις με εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου.
Η εταιρία έχει στην κατοχή της ένα διαμέρισμα επί της οδού Αριστείδου 9-11, 8ος όροφος, ένα διαμέρισμα επί της οδού Αριστείδου 9-11, 3ος όροφος και δύο διαμερίσματα επί της οδού Αριστείδου 9-11, 2ος όροφος.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης