Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για το κοινοπρακτικό δάνειο των 200 εκατ. ευρώ - Καμία υποχρέωση για escrow account

tags :
ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για το κοινοπρακτικό δάνειο των 200 εκατ. ευρώ - Καμία υποχρέωση για escrow account
Δεν υφίσταται η υποχρέωση δημιουργίας escrow account, με την έννοια δημιουργίας λογαριασμού, η κίνηση του οποίου υπόκειται στην έγκριση των Τραπεζών
Σε διευκρινίσεις σχετικά με το νέο κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 200 εκατ. ευρώ, προχώρησε η ΔΕΗ, τονίζοντας ότι δεν υφίστατι η υποχρέωση δημιουργίας escrow account. 

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
- Δεν υφίσταται η υποχρέωση δημιουργίας escrow account, με την έννοια δημιουργίας λογαριασμού, η κίνηση του οποίου υπόκειται στην έγκριση των Τραπεζών.
Εφόσον δεν έχει επέλθει γεγονός καταγγελίας του Δανείου ή γεγονός το οποίο κατά την κρίση των Τραπεζών θα μπορούσε να αποτελέσει γεγονός καταγγελίας, η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα κίνησης όλων των λογαριασμών της και χρήσης των ποσών που καταβάλλονται σε αυτούς από τους πελάτες της, επί των απαιτήσεων των οποίων (υφιστάμενων και μελλοντικών) θα συσταθεί ενέχυρο.
- Έχει ήδη δοθεί η συναίνεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη σύσταση ενεχύρου επί υφιστάμενων και μελλοντικών επιχειρηματικών απαιτήσεων της ΔΕΗ από συμβάσεις εταιρικών πελατών, με αξία ετήσιας κατανάλωσης βάσει μέσου όρου δύο προηγούμενων ετών, συνολικού ύψους 125% επί του εκάστοτε ανεξόφλητου υπολοίπου του Δανείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης