Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς της Περσεύς - Metropolitan από την Hellenic Healthcare

Υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς της Περσεύς - Metropolitan από την Hellenic Healthcare
Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι και ιδρυτές του Metropolitan Hospital, κ.κ. Βασίλειος Θεοχαράκης και Δημήτριος Σπυρίδης, θα επαναεπενδύσουν στην Hellenic Healthcare σαν σημαντικοί μέτοχοι μειοψηφίας και θα συνεχίσουν να ηγούνται της εταιρείας
Δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων της «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε.» και της Hellenic Healthcare S.a.r.l υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της πρώτης.
Η Hellenic Healthcare S.a.r.l είναι ένα εταιρικό όχημα που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners και δημιουργήθηκε για την είσοδό του στη μετοχική σύνθεση της Περσεύς με πλειοψηφικό ποσοστό.
Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι και ιδρυτές του Metropolitan Hospital, κ.κ. Βασίλειος Θεοχαράκης και Δημήτριος Σπυρίδης, θα επαναεπενδύσουν στην Hellenic Healthcare σαν σημαντικοί μέτοχοι μειοψηφίας και θα συνεχίσουν να ηγούνται της εταιρείας ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντίστοιχα.
Η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (μεταξύ άλλων σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία) ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της ανέρχονται σήμερα σε 88 δισ. δολάρια παγκοσμίως.
Σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο της Περσεύς, η επένδυση αυτή θα προσδώσει στην εταιρεία και στον όμιλο του Metropolitan Hospital περαιτέρω οικονομική ευρωστία, δίνοντας την ευκαιρία στο Metropolitan Hospital να καταστεί ηγετικός πάροχος υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.
Σύμβουλοι της συναλλαγής είναι η Deloitte και τα δικηγορικά γραφεία Shearman & Sterling και Μ. & Π. Μπερνίτσας για λογαριασμό της CVC, καθώς και τα δικηγορικά γραφεία Clyde & Co και Καρατζάς και Συνεργάτες για λογαριασμό της Περσεύς.
H Panaxia Limited λειτούργησε ως χρηματο-οικονομικός σύμβουλος της Περσεύς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης