Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιντρακάτ: Toν Ιούνιο η υπογραφή για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στις Σέρρες - Τα σχέδια για το real estate

tags :
Ιντρακάτ: Toν Ιούνιο η υπογραφή για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στις Σέρρες - Τα σχέδια για το real estate
Η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 33 εκατ. ευρώ, θα προέλθει από κοινοτικά κονδύλια ύψους 15,6 εκατ. ευρώ
Mέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να υπογραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβασης Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την υλοποίηση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Νομό Σερρών.
Η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 33 εκατ. ευρώ, θα προέλθει από κοινοτικά κονδύλια ύψους 15,6 εκατ. ευρώ, ενώ το υπολειπόμενο ποσό θα καλυφθεί από κεφάλαια - είτε ίδια είτε τραπεζικό δανεισμό- που θα εξασφαλίσει ο ανάδοχος, το σχήμα εταιρειών Intrakat - Αρχιρόδον – Envitec.
Να σημειωθεί ότι η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων Σερρών διαθέτει δυναμικότητα 63.000 τόνων ανά έτος.
Πρόκειται για το δεύτερο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς τέλη Νοεμβρίου το ΣΔΙΤ Ηπείρου, προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε χρηματοδότηση 20,7 εκατ. ευρώ από πόρους του νέου ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη".
Η Ιντρακάτ, η οποία υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση για τα την ανακατασκεή των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ύψους 357 εκατ. ευρώ, δίνει έμφαση και στο κομμάτι του real estate.
Ειδικά για το κομμάτι των τουριστικών ακινήτων ο Όμιλος έχει ενεργοποιήσει τη θυγατρική Intradevelopment, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Δημήτρη Θεοδωρίδη, η οποία ήδη ολοκληρώσει από το περασμένο καλοκαίρι την κατασκευή δύο υπερπολυτελών βιλών στη Μύκονο.
Οι δύο πολυτελείς βίλες, που βρίσκονται στον Καλαθά, στον Τουρλό, ενώ ετοιμάζεται να προχωρήσει και η κατασκευή μιας ακόμη στην Ψαρού.
Οι δύο βίλες σε Καλαθά και Τουρλό, είναι έτοιμες προς πώληση και μερικά από τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν είναι εκτός από την θέα του απέραντου γαλάζιου, γυμναστήριο, ιδιωτικό κινηματογράφο, χώρο μασάζ και χαμάμ, μπάρμπεκιου αλλά και πισίνες.
Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος έχει ήδη ολοκληρώσει ένα ακόμη οικιστικό συγκρότημα απέναντι στην Εύβοια (ανάμεσα σε Άγιο Κωνσταντίνο και Καμμένα Βούρλα).
Πρόκειται για το Blue Riviera Levendi, είναι ένα σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών που έχει αναπτυχθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 13.136 τ.μ.
Εκεί έχουν αναπτυχθεί 46 πολυτελείς κατοικίες και 30 αποθήκες σε 5 κτίρια συνολικής επιφάνειας 4.975 τ.μ. Το συγκρότημα συνδυάζει καταπράσινο περιβάλλον με θέα τη θάλασσα του Ευβοϊκού Κόλπου και άμεση πρόσβαση σε ήσυχη παραλία. Λόγω της κεντρικής θέσης του σε σχέση με τις κύριες πόλεις και το ήπιο μεσογειακό κλίμα της περιοχής είναι διαθέσιμο για χρήση όλο το χρόνο.
Εκτός από τα παραπάνω project ο Όμιλος αναζητά και νέες επενδυτικές ευκαιρίες σε δημοφιλή νησιά, όπως στη Σαντορίνη, για την ανάπτυξη ανάλογων τουριστικών σχεδίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης