Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Και νέοι επενδυτές για την Καλογήρου - Folli Follie, Νotos Com και Σάμι Φάις χτυπούν την πόρτα των τραπεζών

tags :
Και νέοι επενδυτές για την Καλογήρου - Folli Follie, Νotos Com και Σάμι Φάις χτυπούν την πόρτα των τραπεζών
Θα υπάρξει λύση διάσωσης για την αλυσίδα;
Kρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ημέρες για την διάσωση ή μη της αλυσίδας πολυτελών υποδημάτων Καλογήρου, η οποία βρίσκεται τουλάχιστον την τελευταία τριετία υπό ασφυκτικό οικονομικό κλοιό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την Folli Follie η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Καλογήρου και βρίσκεται σε σχετικές συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, δύο ακόμη υποψήφιοι μνηστήρες έχουν φανεί τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Σάμι Φάις, αλλά και την Notos Com (Παπαέλληνας) οι οποίοι έχουν δείξει και αυτοί ενδιαφέρον, ζητώντας όμως υπάρξει γερό κούρεμα των υποχρεώσεων της αλυσίδας.
Κανείς δεν μπορεί να πει στην παρούσα φάση ποια θα είναι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων, ανάμεσα στους υποψήφιους επενδυτές και τις πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank και Eurobank), αν και ορισμένα στελέχη της αγοράς εμφαν΄ζονται απαισιόδοξα ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία αφού τα ανοίγματα της Καλογήρου είναι μεγάλα.
Eνδεχόμενη ωτόσο συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή θα εγγυηθεί την κεφαλαιακή επάρκεια, οδηγώντας τον όμιλο σε τροχιά ανάκαμψης, έπειτα από μια μακρά περίοδο άκαρπων προσπαθειών αναδιάρθρωσης..
Η αλυσίδα Καλογήρου που μετρά 126 χρόνια παρουσίας στην χώρας μας, αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας παρά το εκτεταμένο πρόγραμμα περικοπής λειτουργικών εξόδων που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια και περιελάμβανε μεταξύ άλλων κλείσιμο καταστημάτων.
Η εταιρεία Καλογήρου που έχει συνεργασία με διεθνής Ομίλους από το χώρο της μόδας, εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές 49,5 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο το 2014 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) έχει ζημιές προ φόρων 11,1 εκατ. ευρώ από ζημιές 12,4 εκατ. ευρώ το 2013.
Μάλιστα στις παρατηρήσεις του ο ορκωτός ελεγκτής εφιστά την προσοχή σε δύο βασικά ζητήματα:
α) ο Όμιλος εμφανίζει ζημίες μεγάλου ύψους καθώς και ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων. Αυτές οι συνθήκες αποτελούν σημαντικές ενδείξεις για την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα του ομίλου να συνεχίσει τη δραστηριότητά του εφόσον δεν ληφθούν από τη Διοίκηση τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και της ρευστότητας
β) Το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων του ομίλου την 31.12.2014, έχει καταστεί αρνητικό.
Επίσης έξι από τα ακίνητα της εταιρείας, είναι υποθηκευμένα σε Alpha Bank και Eurobank έναντι 49,85 εκατ ευρώ.
To 2009, ο όμιλος αριθμούσε συνολικά 130 καταστήματα, ενώ σήμερα διαθέτει 70 σημεία πώλησης των προϊόντων του (σε αυτά περιλαμβάνονται και 13 καταστήματα Kαλογήρου) σε Eλλάδα και Kύπρο ενώ διαθέτει και e-shop.  Στο χαρτοφυλάκιο της Φ&K Λεμονής ανήκουν οι φίρμες Kαλογήρου, Xαραλάς, Nine West, AK Anne Klein, κ.α.
Eπίσης, έχει σημαντικές συνεργασίες με τους οίκους Tods, Hogan, Salvatore Ferragamo, Dolce & Gabbana, Stuart Weitzman, GEOX, Camper κ.ά.  Παράλληλα, διαθέτει ανεξάρτητα corners οίκων όπως Michaels Kors Bags and Accessories & DKNY και multi brand corners κάτω από την επωνυμία Designer Shoes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης