Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H εξωστρεφής Intralot έχει τα ίδια κέρδη με την Paperpack - Tι θα γίνει όταν απωλέσει το συμβόλαιο με τον ΟΠΑΠ

tags :
H εξωστρεφής Intralot έχει τα ίδια κέρδη με την Paperpack - Tι θα γίνει όταν απωλέσει το συμβόλαιο με τον ΟΠΑΠ
Οι σημαντικές οικονομικές υποχρεώσεις του Ομίλου τον έχει οδηγήσει σε πώληση ποσοστών σε θυγατρικές εταιρείες
Η Ιντραλότ των δεκάδων projects στο εξωτερικό με κεφαλαιοποίηση στο ΧΑ 192 εκατ. ευρώ εμφανίζει κερδοφορία φέτος μικρότερη της Μοτοδυναμικής που αποτιμάται κάτω από τα 5 εκατ. ευρώ και σημαντικά μικρότερη άλλων εταιρειών όπως η Paperpack ή η Πετρόπουλος που πραγματοποιούν ένα ελάχιστο ποσοστό του τζίρου της.
Η εταιρεία εμφάνισε EBITDA 175,8 εκατ. ευρώ αλλά για χρεωστικούς τόκους και συναφή έξοδα το κονδύλι έφτασε στα 88,8 εκατ. ευρώ, περιορίζοντας το περιθώριο για καθαρά κέρδη στους μετόχους.
Ο καθαρός δανεισμός (net dept) διαμορφώθηκε στα 495 εκατ. ευρώ άρα ο δείκτης net dept/EBITDA είναι στις 2,8 φορές.
Ο όμιλος αν και είχε πολύ υψηλές λειτουργικές ταμειακές ροές οι εκροές από χρηματοδοτικές δραστηριότητες ήταν περισσότερες με αποτέλεσμα την καθαρή μείωση των ταμειακών διαθεσίμων.
Αυτή είναι η χρηματοοικονομική εικόνα της εαιρείας και όλοι αναρωτιούνται τι θα γίνει όταν από το Ιούλιο του 2018 χάσει το συμβόλαιο του τεχνλογικού παρόχου με τον ΟΠΑΠ, καθώς από αυτή προέρχεται το 10% περίπου του τζίρου της.
Οι σημαντικές οικονομικές υποχρεώσεις του Ομίλου τον έχει οδηγήσει σε πώληση ποσοστών σε θυγατρικές εταιρείες, με στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία και την άντληση πόρων για την ενίσχυση της ρευστότητας του.  
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μαϊο, η Intralot προχώρησε σε συμφωνία με τη Nexus
Group για την πώληση του 80% της Intralot de Peru στο Περού, της θυγατρικής που λειτουργεί αριθμοπαιχνίδια και αθλητικά στοιχήματα στη χώρα, μέσω ενός δικτύου 3.700 σημείων πώλησης (POS) και του διαδικτύου. Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δραστηριοτήτων της ελληνικής επιχείρησης στην Ιταλία με αυτές της Gamenet που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης