Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με απολύσεις, περικοπές και Σαββίδη μετατρέπεται σε ψυχαγωγικό κανάλι το Mega

Με απολύσεις, περικοπές και Σαββίδη μετατρέπεται σε ψυχαγωγικό κανάλι το Mega
Η συμφωνία των μετόχων με τις τράπεζες, η ρύθμιση του δανείου και η αύξηση κεφαλαίου
Ο κύβος ερρίφθη.
Το Mega μετατρέπεται σε ψυχαγωγικό κανάλι καταργώντας ή περιορίζοντας στο ελάχιστο το ενημερωτικό πρόγραμμα.
Αυτό σημαίνει εκτεταμένες απολύσεις δημοσιογράφων.
Ταυτόχρονα, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα θα υπάρξουν μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους που θα παραμείνουν στο κανάλι.
Οι μέτοχοι του Mega έχουν ήδη συμφωνήσει με τις τράπεζες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο τη μείωση του κόστους.
Η συμφωνία προβλέπει να αποδεσμευτούν κεφάλαια από τα χρήματα που έχουν δεσμεύσει οι τράπεζες μέχρι την πραγματοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και το δάνειο των 98 εκ Ευρώ να ρυθμιστεί και να γίνει δεκαετές με περίοδο χάριτος ενός έτους και επιτόκιο euribor συν 3% προμήθεια.
Οι μέτοχοι δεσμεύονται να καλύψουν αύξηση κεφαλαίου ύψους 15 εκ Ευρώ, χωρίς σε αυτή να υπολογίζονται τα 6 εκ Ευρώ που έχουν βάλει ήδη οι μέτοχοι και τα χρήματα που θα καταβάλλουν μέχρι την ενεργοποίηση της συμφωνίας.
Στην αύξηση κεφαλαίου θα συμμετέχει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα μετέχει όμιλος Σαββίδη ο οποίος θα καλύψει τη συμμετοχή του ομίλου Πήγασος.
Με τη συμφωνία που επήλθε υπολογίζεται ότι έως το 2019 θα υπάρξει εξοικονόμηση κόστους 18 εκ Ευρώ η οποία θα προέλθει πέρα από τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών από την δραστική μείωση εξόδων του τομέα ενημέρωσης όπως ταξίδια, κυκλώματα, συνδρομές σε διεθνή πρακτορεία κλπ.
Από την άλλη πλευρά, θα συνεχιστούν οι επενδύσεις σε νέα προγράμματα ψυχαγωγικού χαρακτήρα και τηλεοπτικές σειρές ώστε το κανάλι να είναι ανταγωνιστικό στην ψυχαγωγία να αποσπά σημαντικά νούμερα τηλεθέασης και να προσελκύει τηλεοπτική διαφήμιση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης