Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Pepsico: Πουλά εγκαταστάσεις, συνεχίζει να αναζητά αγοραστή για το εργοστάσιο

tags :
Pepsico: Πουλά εγκαταστάσεις, συνεχίζει να αναζητά αγοραστή για το εργοστάσιο
Πρόκειται για έκταση 17 στρεμμάτων με κτιριακές υποδομές 12.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ αγοραστής είναι η εταιρεία Pet City
Στην πώληση των εγκαταστάσεων της στο Κορωπί, προχώρησε η Pepsico, έναντι 3 εκατ. Ευρώ.
Πρόκειται για έκταση 17 στρεμμάτων με κτιριακές υποδομές 12.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ αγοραστής είναι η εταιρεία Pet City.
H Pepsico πάντως συνεχίζει να αναζητά ακόμη αγοραστή για το εργοστάσιο της στο Λουτράκι, την τελευταία τριετία τουλάχιστον.
Το εργοστάσιο της Pepsico HBH Λουτράκι κατέβασε ρολά τον Ιανουάριο του 2013 λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η αμερικανική πολυεθνική στην ελληνική αγορά, απολύοντας και τους τελευταίους εργαζομένους.
Έκτοτε το εργοστάσιο βγήκε στο σφυρί και πολλοί ήταν οι υποψήφιοι αγοραστές οι οποίοι θα ήταν οι τελικοί ιδιοκτήτες του ακινήτου.
Ο πρώτος «αγοραστής» ήταν ο κυπριακός Όμιλος Hellenic Water, o οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον τον περασμένο Μάρτιο, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε υπογραφεί και το σχετικό προσύμφωνο.
Ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμη το γιατί δεν προχώρησαν οι διαπραγματεύσεις (ή αν συνεχίζουν ακόμη να υφίστανται) καθώς όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές τηρούν σιγήν ιχθύος.
Στην συνέχεια ακούστηκε το όνομα της εταιρείας ΕΖΑ, η οποία θέλει να επεκτείνει την παραγωγή της καθώς από το 2015 παράγει μη αλκοολούχα ποτά με βάση τη βύνη, ενώ ένα ακόμη όνομα που έπεσε στο τραπέζι ήταν αυτό της Green Cola.
Αγοραστής πάντως δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Οι συσσωρευμένες ζημιές

Οι συσσωρευμένες ζημιές αλλά και τα μερίδια αγοράς που συνεχώς υποχωρούσαν, είναι οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους η Pepsico HBH αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, σε εργοστάσιο της στην Ελλάδα, στα Οινόφυτα.
Είχε προηγηθεί το κλείσιμο του εργοστασίου στο Λουτράκι, ενώ παρά το γεγονός ότι και εκεί μπήκε λουκέτο, η Pepsico ΗΒΗ συνέχιζε να καταγράφει ζημιές από την δραστηριοποίηση στη χώρα μας, οι οποίες υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα το 2015, ο τζίρος του Ομίλου το 2015 περιορίστηκε στα 50,07 εκατ. ευρώ, από 58,2 εκατ. ευρώ το 2014, παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 13,9%.
Επίσης το προ φόρων αποτέλεσμα της διαμορφώθηκε σε ζημιές 9,8 εκατ. ευρώ από ζημιές 9,7 εκατ. ευρώ το 2014.
Να σημειωθεί ότι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου στα Οινόφυτα, η εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει μεταφέρει την παραγωγή της στην Ισπανία, κάποιοι όμως φαίνεται να το αμφισβητούν υποστηρίζοντας ότι εμφιαλώνεται σε γειτονικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης