Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ενδιαφέρον για το εμπορευματικό κέντρο της Θεσσαλονίκης – Ποιοι κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές

Ενδιαφέρον για το εμπορευματικό κέντρο της Θεσσαλονίκης – Ποιοι κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές
Η προθεσμία εκπνέει στις 31 Μαϊου...
Πάνω από 10 εταιρείες έχουν λάβει μέχρι σήμερα τα τεύχη μη δεσμευτικών προσφορών από την ΓΑΙΑΟΣΕ για την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Γκόνου στη Θεσσαλονίκη.
Η προθεσμία εκπνέει στις 31 Μαϊου και σύμφωνα με πληροφορίες τα τεύχη έχουν λάβει αρκετές εταιρείες μεταξύ των οποίων ο ΟΛΘ, η ΤΕΡΝΑ, η ΕΤΒΑ και η Δομοτεχνική.
Η ΓΑΙΑΟΣΕ διαθέτει έκταση 600 στρεμμάτων, τμήμα της οποίας έχει παραχωρηθεί προσωρινά στην εταιρεία κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση «στρατηγικό στόχο αποτελεί η δημιουργία ενός εμπορευματικού κέντρου διεθνούς εμβέλειας στη Βόρεια Ελλάδα που, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του αντίστοιχου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, θα συμβάλλει στην αύξηση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών φορτίων και στην ανάδειξη της χώρας ως βασικής πύλης διακίνησης εμπορευμάτων στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών».
Η θέση του εμπορευματικού κέντρου μπορεί να χαρακτηρισθεί προνομιακή καθώς η ευρύτερη περιοχή εξυπηρετείται από τις εξής βασικές οδικές αρτηρίες:

- Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), μέσω του κόμβου της Λαχαναγοράς

- Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –Έδεσσας που συνδέει το ακίνητο με την περιοχή της Σίνδου και το Κιλκίς

- Εξωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης (τμήμα της Εγνατία Οδού)

- Εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

Η τελική φάση του διαγωνισμού με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών εκτιμάται ότι θα έχει ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ το ύψος των επενδύσεων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150 εκατ. Ευρώ.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης