Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πάνε πίσω τα σχέδια της Forthnet για είσοδο στην κινητή - Επίκειται αλλαγή διοίκησης (;)

tags :
Πάνε πίσω τα σχέδια της Forthnet για είσοδο στην κινητή - Επίκειται αλλαγή διοίκησης (;)
Οι τράπεζες ετοιμάζονται σύντομα να διορίσουν κάποιο πρόσωπο ή εταιρεία που θα αναλάβει την εξυγίανση της επιχείρησης
Πίσω φάινται να πηγαίνει το θέμα εισόδου της Forthnet στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, αν και όπως υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στην εταιρεία ξεπεράστηκαν τα θέματα που είχαν προκύψει με τους εναλλακτικούς παρόχους (Cosmote, Vodafone και Wind) που κωλυσιεργούσαν να έρθουν σε συμφωνία μαζί της προκειμένου η ίδια να καταστεί ιδεατός πάροχος κινητής τηλεφωνίας (mobile virtual network operator ή MVNO).
Στο θέμα φαίνεται να παρενέβη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤ&Τ), δίνοντας προθεσμία ενός μήνα στους εναλλακτικούς παρόχους να καταθέσουν τις προσφορές τους για την επινοικίαση του δικτύο της στη Forthnet.
Οι τελευταίες πάντως εξελίξεις φαίνονται να σχετίζονται με την απόσυρση του ενδιάφεροντος της Vodafone και της Wind καθώς αποφάσισαν να μην ασκήσουν το δικαίωμα απόκτησης μετοχών τους στη Forthnet. Υπενθυμίζεται ότι  στη περίοδο άσκησης του δικαιώματος call option της Vodafone, δόθηκαν δύο διαδοχικές παρατάσεις. Εφόσον αυτό ασκούνταν, η συμμετοχή της Vodafone στη Forthnet θα αυξανόταν από 6,5% σε 20%, ενώ αντίστροφα η συμμετοχή της Wind από 33% θα μειωνόταν στο 20%. Με τον τρόπο αυτό οι συμμετοχές των δύο επιχειρήσεων θα «στοιχίζονταν», ώστε κάθε μία από τις δύο να διεκδικήσει το υπόλοιπο 30% της Forthnet, καταλήγοντας κάθε μία εταιρεία να ελέγχει το 50%.
H Wind Hellas επένδυσε περί τα 20 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 33% των μετοχών της Forthnet, εκ των οποίων τα μισά τοποθετήθηκαν στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2014.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες, που ελέγχουν ουσιαστικά τη Forthnet, ετοιμάζονται σύντομα να διορίσουν κάποιο πρόσωπο ή εταιρεία που θα αναλάβει την εξυγίανση της επιχείρησης. Η Forthnet με βάση τα στοιχεία εξαμήνου είχε EBITDA 26,8 εκατ. ευρώ και ζημιές μετά από φόρους 13,1 εκατ. ευρώ.
Στην κατάσταση ταμειακών ροών φαίνονται αποσβέσεις 33,6 εκατ. ευρώ, χρηματοοικονομικά έξοδα 8,1 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα εξαιρετικά περιορισμένα στα 4 εκατ. ευρώ.
Η εισηγμένη που διαπραγματεύεται στην επιτήρηση βγάζει ζημιές τα τελευταία 12 χρόνια.
Για να μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα του ισολογισμού θα πρέπει να αποκτήσει ίδια κεφάλαια. Να μπουν δηλαδή στα ταμεία τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ.
Ως εκ τούτου είναι άγνωστο αν υπάρχει επενδυτής ο οποίος μπορεί να ενδιαφέρεται για την απόκτηση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης