Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα …κόκκινα η ΙΡΙΣ Εκτυπώσεις – Προκαλούνται ισχυροί τριγμοί

tags :
Στα …κόκκινα η ΙΡΙΣ Εκτυπώσεις – Προκαλούνται ισχυροί τριγμοί
Η απώλεια του ομίλου Παραπολιτικών, ο κίνδυνος απώλειας άλλων πελατών, ο παράγοντας ΔΟΛ και η ελπίδα σε … Σαββίδη
Ισχυρούς τριγμούς προκαλεί στην ήδη κλονισμένη ΙΡΙΣ Εκτυπώσεις η απώλεια της εκτύπωσης των εντύπων του ομίλου Παραπολιτικά καθώς περιορίζονται οι ταμειακές της δυνατότητες σε μια περίοδο όπου και οι δύο μέτοχοί της όμιλος Μπόμπολα και ΔΟΛ αντιμετωπίζουν οι ίδιοι σοβαρότατα προβλήματα.
Η ΙΡΙΣ σύμφωνα με πληροφορίες πλέον αδυνατεί να χρηματοδοτήσει ακόμα και το χαρτί των τρεχουσών εκτυπώσεων γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις από τους πελάτες της και είναι ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλα έντυπα που θα αλλάξουν πιεστήρια.
Η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρία απεικονίζεται ανάγλυφα στις οικονομικές καταστάσεις του 2015 ενώ καθίσταται δυσχερέστερη κατά το 2016 του οποίου τα οικονομικά στοιχεία δεν έχουν δημοσιευτεί.
Ήδη από τα τέλη του 2015 τα ίδια κεφάλαια της ΙΡΙΣ είχαν εκμηδενιστεί λόγω των συνεχόμενων ζημιών ενώ είχε σημαντικού ύψους απαιτήσεις από τους ομίλους ΔΟΛ και Πήγασο.
Συγκεκριμένα για πωλήσεις 7,6 εκ Ευρώ προς το ΔΟΛ είχε απαιτήσεις 2,4 εκ Ευρώ και για πωλήσεις 9 εκ Ευρώ προς τον Πήγασο είχε απαιτήσεις 4 εκ Ευρώ.
Οι απαιτήσεις της ΙΡΙΣ το 2016 σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αυξηθεί περαιτέρω γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη τη διαχείριση της εταιρίας.
Με βάση τα δεδομένα αυτά τα χρονικά περιθώρια για την ΙΡΙΣ έχουν αρχίσει να στενεύουν και στην περίπτωση που η προσπάθεια πώλησης του ΔΟΛ δεν στεφθεί από επιτυχία και η εταιρία πτωχεύσει η κατάσταση θα γίνει μη διαχειρίσιμη.  
Σε μια τέτοια περίπτωση έχουν ιδιαίτερη σημασία οι εξελίξεις στον όμιλο Πήγασο ο οποίος πλέον πιέζεται από τις τράπεζες  και η είσοδος Σαββίδη στο μετοχικό του κεφάλαιο φαντάζει ως μοναδική διέξοδος.
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης