Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η πρόταση Σαββίδη για Πήγασο, το due diligence και το deadline της 21ης Απριλίου 2017

Η πρόταση Σαββίδη για Πήγασο, το due diligence και το deadline της 21ης Απριλίου 2017
Οι ταμειακές δυσχέρειες, οι πιστωτές και η προοπτική της επόμενης ημέρας
Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον όμιλο Πήγασος, καθώς η διοίκηση της εταιρίας δεν τήρησε την υπόσχεσή της για καταβολή ενός δεκαπενθημέρου έναντι οφειλών μισθοδοσίας τεσσάρων μηνών αλλά και δεν έδωσε διευκρινίσεις για το πότε θα καταβάλλει το δεκαπενθήμερο.
Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι σήμερα 21/4 λήγει ο χρόνος που ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης δεσμεύτηκε να υποβάλλει την πρότασή του για τον όμιλο Πήγασος.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εκ των προτέρων ο Ιβάν Σαββίδης έχει υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση στον όμιλο Μπόμπολα η οποία ισχύει εφ όσον επιβεβαιωθούν από το due diligence που πραγματοποίησε στην εταιρία τα στοιχεία που του έχει παράσχει η πλευρά Μπόμπολα.
Η επιβεβαίωση της πρότασης από την πλευρά Σαββίδη έχει καταληκτική ημερομηνία την 21η Απριλίου δηλαδή σήμερα χωρίς να αποκλειστεί ο Σαββίδης να ζητήσει παράταση ολίγων ημερών.
Σε κάθε περίπτωση όμως η πρόταση που έχει υποβάλει ο Σαββίδης προς τον όμιλο Μπόμπολα δεν αφορά μόνο τον ίδιο τον Πήγασο αλλά και τους πιστωτές του, οι οποίοι όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές θα πρέπει να απαντήσουν αν αποδέχονται την πρόταση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.
Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ευοδωθεί η όλη προσπάθεια ο όμιλος θα αποκτήσει τον έλεγχο του ομίλου Πήγασος και κατ επέκταση θα ελέγξει και ποσοστό της τάξεως του 32% στο Mega.
Από την άλλη πλευρά στην περίπτωση που ναυαγήσει η συμφωνία με Σαββίδη είναι προφανές ότι τα περιθώρια για την οικογένεια Μπόμπολα καθίστανται ασφυκτικά σε ότι αφορά στο μέλλον του Πήγασου.
Άλλωστε η αδυναμία καταβολής έστω και ενός δεκαπενθημέρου στο προσωπικό του ομίλου αποδεικνύει και τις ταμειακές δυσχέρειες τις οποίες αντιμετωπίζει ο Πήγασος.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης