Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το deal της Apivita με τους Ισπανούς θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2017

tags :
Το deal της Apivita με τους Ισπανούς θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2017
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσιανά, αυτή την περίοδο οι δύο συνεταίροι «μαθαίνουν να περπατούν πλάι πλάι»
Η συμφωνία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Apivita στον ισπανικό όμιλο Puig θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουνίου 2017, επιβεβαίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας φυσικών καλλυντικών, κ. Νίκος Κουτσιανάς, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες η ελληνική εταιρία με αντικείμενο τα προγράμματα έρευνας και καινοτομίας στα οποία συμμετέχει.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσιανά, αυτή την περίοδο οι δύο συνεταίροι «μαθαίνουν να περπατούν πλάι πλάι».
Σύμφωνα με τον ίδιο, στα μέσα Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διοικητικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των νέων στρατηγικών μετόχων, όπου και θα αποτυπωθεί η νέα στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας υπό τη σκέπη της Puig, ενώ θα έχουν αποσαφηνιστεί οι όροι της συμφωνίας εξαγοράς.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου επιβεβαιώθηκε η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία προβλέπει ότι οι Ισπανοί θα αποκτήσουν ποσοστό στην Apivita μέσω αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου -από την οποία θα παραιτηθούν οι παλαιοί μέτοχοι-, με σκοπό να αποκτήσουν ποσοστό άνω του 51%.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια Κουτσιανά (ιδρυτές και μέτοχοι του 80% της Apivita) θα διατηρήσουν την καταστατική πλειοψηφία, ποσοστό δηλαδή άνω του 33%. Ο κ. Νίκος Κουτσιανάς θα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Apivita.
Πάντως, ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει η μειοψηφία των μετόχων στην Apivita (αθροιστικά το 20%), το οποίο αφορά σε μικρομετόχους (κυρίως συνεργάτες και φαρμακοποιούς, συνοδοιπόρους της εταιρίας).
Στο επιχειρησιακό επίπεδο, η εταιρία διατηρεί την έδρα της παραγωγής της και το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι προοπτικές αυτής της συμφωνίας.

Διαγωνισμός Καινοτομίας 

Η εταιρία ανακοίνωσε την προκήρυξη Διαγωνισμού Καινοτομίας σε συνεργασία με το ΔΠΜΣ Βιοεπιχειρείν με τίτλο «Life Innovation».
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Φωτάκη, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση παρουσίασης τόσο του διαγωνισμού όσο και των ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία η εταιρία συμμετέχει, «η Αpivita αποτελεί πρότυπο εταιρίας για τον τρόπο που αναπτύσσεται και υπόδειγμα της επιχειρηματικότητας που έχει ανάγκη η χώρα».
Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στα χρηματοδοτικά προγράμματα που αναμένεται να στηρίξουν ερευνητικές εργασίες και επιχειρηματικές προσπάθειες βασισμένες στην καινοτομία.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε τόσο σε σχετικά προγράμματα ΕΣΠΑ, σε αυξημένους πόρους 240 εκατ. ευρώ που δεσμεύτηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση της έρευνας αλλά και για τις ευκαιρίες που θα προσφέρει το υπό σύσταση EquiFund.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης