Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο κρασί το έριξε το Πόρτο Καρράς - Σε κέρδη γύρισε η δραστηριότητα του Ομίλου

tags :
Στο κρασί το έριξε το Πόρτο Καρράς - Σε κέρδη γύρισε η δραστηριότητα του Ομίλου
Mε 28 ετικέτες και περισσότερες από 150 βραβεύσεις και διακρίσεις εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, τα κρασιά του Kτήματος Πόρτο Kαρράς εξάγονται σε περισσότερες από 25 χώρες
Μπορεί τα προβλήματα στον Όμιλο του Πόρτο Καρράς του Κ. Στέγγου να έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα καθώς η κατάσταση κρίνεται δύσκολη τόσο για τον τομέα των κατασκευών όσο και για το ξενοδοχειακό κλάδο, ωστόσο η πορεία των κρασιών του συγκροτήματος κρίνεται εξαιρετική.
Να σημειωθεί ότι το Πόρτο Καρράς διαθέτει τον μεγαλύτερο βιολογικό αμπελώνα της Eλλάδας με έκταση 4.750 στρεμμάτων και έναν από τους μεγαλύτερους της Γηραιάς Hπείρου.
Oι πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών και αγαθών, σύμφωνα με την πρόσφατη οικονομική έκθεση του Ομίλου, σημειώνουν αυξημένες επιδόσεις στα 675.259 ευρώ έναντι 652.087 ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ «γύρισαν» και σε κέρδη της τάξεως των 336.678 ευρώ έναντι ζημιών 109.811 ευρώ.
Mε 28 ετικέτες και περισσότερες από 150 βραβεύσεις και διακρίσεις εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, τα κρασιά του Kτήματος Πόρτο Kαρράς εξάγονται σε περισσότερες από 25 χώρες.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ΕΡΓΟΣΕ απέρριψε προδικαστική προσφυγή της Πόρτο Καρράς κατά της υπογραφής της σύμβασης κόστους 215 εκατ.ευρώ (με ΦΠΑ) το οποίο έχει αναλάβει η Ιταλική εταιρεία GD Infrastrutture (μαζί με την Μηχανική).
Πρόκειται για το έργο Ψαθόπυργος Ρίο για το οποίο η Πόρτο Kαρράς είχε αποστείλει αίτημα στην ΕΡΓΟΣΕ το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό.
«Μαύρα σύννεφα» έχουν μαζευτεί όμως και πάνω από το ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Συνεχείς ακυρώσεις, μεγάλες οφειλές από τουριστικά γραφεία και μειωμένες κρατήσεις ήταν η εικόνα που παρουσίασε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, πέρυσι.
Την ίδια στιγμή «στον πάγο» παραμένει η κατασκευή των 586 βιλών στην έκταση του Πόρτο Καρράς, που προβλέπει η άδεια που εξασφάλισε το καλοκαίρι του 2015 η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Χαλκιδικής (4/8/2015), ακυρώνοντας έτσι την απόφαση της πολεοδομίας που έβαζε φρένο στο συγκεκριμένο project.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης