Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η πρόταση Σαββίδη και το κρίσιμο δεκαπενθήμερο Πήγασου για να αποφύγει την τύχη του ΔΟΛ

Η πρόταση Σαββίδη και το κρίσιμο δεκαπενθήμερο Πήγασου για να αποφύγει την τύχη του ΔΟΛ
Η πρόταση Σαββίδη μπορεί να προκαλεί δέος όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες...
Η πρόταση κατατέθηκε και ισχύει για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ομίλου Πήγασος από τον όμιλο Σαββίδη και την παραμονή της οικογένειας Μπόμπολα με μειοψηφικό ποσοστό, αλλά εξέλιξη προς το παρόν δεν υπάρχει και η πιθανότητα να υπάρξει δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή.
Μπορεί στον όμιλο Μπόμπολα να αισιοδοξούν ότι χθες κατέβαλαν την τελευταία μισθοδοσία (δεύτερο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου), αλλά αυτό δεν μπορεί να βεβαιωθεί καθώς δεν αρκεί η πρόταση Σαββίδη ενώ γνώστες της διαπραγμάτευσης αναφέρουν ότι ο χρόνος αρχίζει να πιέζει και το επόμενο δεκαπενθήμερο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για να το αν θα δοθεί λύση μέσω Σαββίδη και ο Πήγασος θα έχει τύχη ανάλογη με το ΔΟΛ.
Η πρόταση Σαββίδη μπορεί να προκαλεί δέος όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, γιατί περιλαμβάνει και επιχειρηματικό σχέδιο ανάκαμψης του ομίλου σε συνδυασμό μάλιστα με την αξιοποίηση της συμμετοχής Mega αλλά έχει ένα βασικό μειονέκτημα.
Ότι θα πρέπει να συναινέσουν οι πιστώτριες τράπεζες στο κούρεμα και μάλιστα σημαντικό των υποχρεώσεων του Πήγασου που περιλαμβάνει η πρόταση Σαββίδη, αλλά και να διευθετηθούν σημαντικές εκκρεμότητες σε ενδοεταιρικό επίπεδο.
Προς το παρόν, από τις τράπεζες δεν υπάρχει καμία αντίδραση στο σχέδιο Σαββίδη και είναι εμφανής η δυσκολία των τραπεζικών στελεχών να αποδεχτούν κούρεμα υποχρεώσεων του ομίλου Μπόμπολα όταν είναι γνωστό πως τα μέλη της οικογένειας δεν έχουν υπό τον έλεγχό τους μόνο τον Πήγασο αλλά και άλλες εταιρίες και η οικονομική τους επιφάνεια είναι μεγάλη.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει η θετική προσέγγιση σε μια τέτοια συμφωνία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης