Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή από Mermeren Kombinat – Αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 11,5%

tags :
Μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή από Mermeren Kombinat – Αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 11,5%
Από 5 Μαΐου η μετοχή και τα ΕΛΠΙΣ θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα
Απόφαση για διανομή μερίσματος από κέρδη προηγούμενων χρήσεων ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή και ΕΛΠΙΣ έλαβε τη Δευτέρα 24 Απριλίου η γενική συνέλευση της Mermeren Kombinat.
Το μέρισμα αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 11,5% με βάση το χθεσινό κλείσιμο.
Η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα στις 5 Μαΐου.
Οι μέτοχοι που είτε μετείχαν είτε αντιπροσωπεύτηκαν ήταν 4 και αντιπροσώπευαν το 88,40% των συνολικών μετοχών της Εταιρείας.
Ολες οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα.

Σύμφωνα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Τροποποιήθηκε το καταστατικό τής Εταιρείας ως εξής:

Αρθρο 64c

1. Η Εταιρεία διαθέτει ειδικά αποθεματικά με σκοπό αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
2. Τα ειδικά αποθεματικά που αναφερονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου δημιουργούνται με μεταφορά αποθεματικού υπέρ το άρτιο τής Εταιρείας.
3. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων τής Εταιρείας με την πλειοψηφία των μετοχών που εκπροσωπούνται στην Συνέλευση, μπορεί να αποφασίσει τι μέρος του αποθεματικού υπέρ το άρτιο θα μεταφερθούν στα ειδικά αποθεματικά που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.
4. Τα ειδικά αποθεματικά που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά γιά αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Αποφασίσθηκε η μεταφορά του αποθεματικού υπέρ το άρτιον ποσού 4.135.552 ευρώ σε ειδικό αποθεματικό προορισμένο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Αποφασίσθηκε η διανομή μερίσματος από κέρδη εις νέον συσσωρευθέντα μέχρι την 31/12/2015, ποσού 1 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό) (1 Eυρώ = 61,5 Δηνάρια).
Ημερομηνία έναρξης για την καταβολή μερίσματος προς τους μετόχους της Εταιρείας είναι η 9η Μαΐου 2017.
Δικαιούχοι μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι ΕΛ.ΠΙΣ. που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Δευτέρα 8η Μαϊου 2017 (record date).
Τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των ΕΛ.ΠΙΣ. στο Χ.Α. με δικαίωμα μερίσματος θα είναι η 4η Μαϊου 2017 και πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των ΕΛ.ΠΙΣ. χωρίς δικαίωμα μερίσματος (ημέρα αποκοπής) θα είναι η 5η Μαϊου 2017. Με νεότερη ανακοίνωση προς τους κατόχους ΕΛ.ΠΙΣ. η Τράπεζα Πειραιώς (ως εκδότης των ΕΛ.ΠΙΣ.) θα ενημερώσει για τον ακριβή χρόνο και τρόπο καταβολής του μερίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης