Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η πώληση του ΟΛΘ δίνει ώθηση στη μετοχή, διαπραγματεύεται με μεγάλο discount – Τι δείχνουν τα θεμελιώδη

tags :
Η πώληση του ΟΛΘ δίνει ώθηση στη μετοχή, διαπραγματεύεται με μεγάλο discount – Τι δείχνουν τα θεμελιώδη
Χωρίς δανεισμό ο οργανισμός με ταμειακά διαθέσιμα υψηλότερα των υποχρεώσεων και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης λόγω της θέσης του λιμανιού
Με σημαντική άνοδο και βελτιωμένες συναλλαγές ξεκίνησε τη συνεδρίαση η μετοχή του ΟΛΘ στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης για την πώληση του 67%.
Ο οργανισμός γυρίζει σελίδα, το ελληνικό δημόσιο εισπράττει ένα μεγαλύτερο κατά 66% τίμημα έναντι της τιμής που είχε χθες στο ταμπλό του ΧΑ και οι επενδύσεις που θα γίνουν θα βοηθήσουν το σύνολο της πόλης.
Ο τίτλος ενισχύεται 4% και βρίσκεται στα 21,31 ευρώ με όγκο 7 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 214 εκατ. ευρώ.  
Σημειώνεται πως το 67% πουλήθηκε σε σχήμα που μετέχει ο Ιβάν Σαββίδης προς 232 εκατ. ευρώ ήταν υποδηλώνει συνολική κεφαλαιοποίηση 346 εκατ. ευρώ ή 34,34 ευρώ ανά μετοχή.
Μετά την επικράτηση στο δεύτερο γύρο των προσφορών για τον ΟΛΘ εξέδωσε ανακοίνωση η Belterra, εταιρεία του ομίλου Σαββίδη που συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα.
Όπως αναφέρει «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η κοινοπραξία του γερμανικού επενδυτικού ομίλου Deutsche Invest Equity Partners GmbH, της Terminal Link SAS του ομίλου CMA-CGM και Belterra Investments LTD είναι εκείνη που πλειοδότησε στον διεθνή διαγωνισμό για τον ΟΛΘ.
Αποδεχτήκαμε με τιμή την πρόσκληση του fund DIEP, ενός πανίσχυρου επενδυτικού ομίλου, να συμμετάσχουμε στην κοινοπραξία διεκδίκησης του ΟΛΘ να συνδιαμορφώσουμε ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης και να διασφαλίσουμε πως η Θεσσαλονίκη και η τοπική κοινωνία θα ωφεληθούν δραστικά από αυτή την μεγάλη επένδυση.
Αν και συμμετέχουμε με μειοψηφικό ποσοστό, αισθανόμαστε υπεύθυνοι για την υλοποίηση ενός εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών προγραμμάτων στην Θεσσαλονίκη και τη χώρα.
Φιλοδοξούμε, μαζί με τους συνεργάτες μας DIEP και Terminal Link της CMA CGM, να καταστήσουμε τον Ο.Λ.Θ. σημείο αναφοράς στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και ισχυρές συνεργασίες.
Λίγο νωρίτερα το ΤΑΙΠΕΔ είχε ανακηρύξει ως πλειοδότη του διεθνούς διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ, την ένωση των εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS», η οποία υπέβαλλε προσφορά ύψους 231.926.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ η συνολική αξία ανέρχεται στα 1,1 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει υποχρεωτικές επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ την επόμενη 7ετία και έσοδα 170 εκατ. ευρώ από ποσοστό επί των πωλήσεων.
Αξίζει πάντως να τονιστεί πως ο οργανισμός έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και ο ισολογισμός είναι ισχυρός.
Σύμφωνα με το εξάμηνο είχε καθαρά κέρδη 5,5 εκατ. ευρώ, ΕΒΙΤDA 10,3 εκατ. ευρώ, καθαρή θέση 126 εκατ. ευρώ με υποχρεώσεις μόλις 22,3 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 76,5 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για υγιέστατη εταιρεία σε κομβικό σημείο της χώρας με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης