Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σωλήνες και καλώδια από ελληνικά χεριά «ενώνουν» τον πλανήτη!

Σωλήνες και καλώδια από ελληνικά χεριά «ενώνουν» τον πλανήτη!
Η συμμετοχή της Cenergy σε έργα με διεθνή εμβέλεια δεν βασίζεται μόνο στην τιμή των προσφερομένων προϊόντων, αλλά στην υψηλή ποιότητα και την τεχνολογία 
Η Cenergy Holdings του ομίλου Βιοχάλκο το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει την Σωληνουργεία Κορίνθιου και την εταιρεία Ελληνικά Καλώδια, πρόκειται για δύο ελληνικές εταιρείες που είναι σε θέση να κάνουν τεχνολογικά θαύματα παράγοντας σωλήνες και καλώδια υψηλής τεχνολογίας και ταξιδεύουν σε όλες τις αγορές του κόσμου.
Η συμμετοχή της Cenergy Holdings σε έργα με διεθνή εμβέλεια δεν βασίζεται μόνο στην τιμή των προσφερομένων προϊόντων, αλλά στην υψηλή ποιότητα και την τεχνολογία που ενσωματώνουν τα προϊόντα της καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών τους χάρη στις επενδύσεις που γίνονται σ ετήσια βάση.
Τα στελέχη της Cenergy Holdings σε παρουσίαση μελών της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών αναφέρθηκαν στις δυνατότητες των δύο εταιρειών αλλά στις τεχνολογικές εξελίξεις που συντελούνται στην εξόρυξη υδρογοναθράκων, αλλά και οι λύσεις που προτείνουν για τη μεταφορά του πετρελαίου του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι ελληνικές εταιρείες αναμένουν με ενδιαφέρον το έργο της σύζευξης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα έτσι ώστε να αποκτήσει αυτονομία στην ηλεκτρική ενέργεια, ενώ σήμερα η ΔΕΗ σπαταλά περίπου 500 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία μονάδων χρησιμοποιώντας το μαζούτ για την παραγωγή ενέργειας για όλα τα νησιά.
Το έργο της σύζευξης συζητείται ανελλιπώς τα τελευταία, αλλά λείπει η αποφασιστικότητα από τους αρμοδίους.
Ο ΑΔΜΗΕ ανήρτησε στην ιστεσελίδα του στις 25 Απριλίου προκήρυξη ζητώντας προμελέτη γραφείου για αναγνωριστική ωκεανογραφική βυθομετρική έρευνα για τη μελέτη και εγκατάσταση υποβρυχίου καλωδιακού συστήματος τάσης 320 ΚV για τη διασύνδεση της Αττικής - Κρήτης.
Η Cenergy Holdings συμμετέχει στο έργο διασύνδεσης μεταφοράς νερού από τη Σαλαμίνα στην Αίγινα και το υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής.
Με πολύ ενδιαφέρον η Cenergy Holdings παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Κύπρο, όπως και άλλες περιοχές του πλανήτη, που όταν φθάσουν στη μεταφορά του πετρελαίου και φυσικού αέριου θα χρειασθούν σωλήνες υψηλής ποιότητας.
Οι προοπτικές για το 2017 είναι θετικές, καθώς οι δύο εταιρείες έχουν εξασφαλίσει τη λειτουργία των μονάδων μέχρι τον Οκτώβριο ενώ τα στελέχη ευελπιστούν ότι οι μονάδες θα δουλεύουν σε πλήρη λειτουργία όλο το χρόνο.
Η Cenergy Holdings παρουσίασε κύκλο εργασιών 774,7 εκατ. ευρώ το 2016, τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 15,5 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη στα 43,1 εκατ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης