Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κληρώνει για το Καστέλι - Ικανοποιητική η προσφορά της κοινοπραξίας

tags :
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κληρώνει για το Καστέλι - Ικανοποιητική η προσφορά της κοινοπραξίας
Νέχρι τέλη του έτους η υπογραφή της σύμβασης.
Μέχρι τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έχει ολοκληρωθεί η εξέταση της οικονομικής προσφοράς της ΚΞ  TERNA-GMR για το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι από το Υπουργείο Υποδομών.
Να σημειωθεί ότι η προσφορά που υπέβαλλε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ανέρχεται στα 480 εκατ. ευρώ, η οποία κρίνεται ικανοποιητική.
Μετά την ανάδειξη του αναδόχου θα ξεκινήσει η προσυμβατική περίοδος όπου η σύμβαση θα πρέπει να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και μετά να πέσουν οι υπογραφές προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του.
Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τον Ιούλιο έδειξαν ρεκόρ επιβατών, που ξεπέρασε σε ένα μήνα το 1 εκατ. επιβάτες, φτάνοντας στο 1.288.906 επιβάτες έναντι 1.003.457 πέρυσι.
Κατά την περίοδο κατασκευής αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας για διάστημα 5 ετών, και κατά την περίοδο λειτουργίας του αεροδρομίου αναμένεται να δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας.
Εκτιμάται ότι την περίοδο λειτουργίας περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι θα απασχολούνται σε θέσεις οι οποίες θα είναι σχετικές με τη δραστηριότητά του.
Το νέο αεροδρόμιο, το οποίο θα αντικαταστήσει το «Νίκος Καζαντζάκης», θα έχει μήκος αεροδιαδρόμου 3,2 χλμ με δυνατότητα επέκτασης στα 3,8 χλμ, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης