Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με συμβόλαιο και συγκεκριμένους στόχους η τοποθέτηση του επικεφαλής στη ΔΕΗ

tags :
Με συμβόλαιο και συγκεκριμένους στόχους η τοποθέτηση του επικεφαλής στη ΔΕΗ
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί αδυναμία επίτευξης των στόχων, θα καταγγέλλεται η σύμβαση και ο διευθύνων σύμβουλος θα αποπέμπεται από την εταιρία
Η σύναψη συμβολαίου μεταξύ της ΔΕΗ και του εκάστοτε διευθύνοντος συμβούλου, στο οποίο θα περιγράφονται συγκεκριμένοι στόχοι και υποχρεώσεις εκ μέρους του προσώπου που αναλαμβάνει τα «ηνία» της επιχείρησης, προβλέπεται μεταξύ άλλων στις αλλαγές του καταστατικού της ΔΕΗ που εισηγείται το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη γενική συνέλευση της 23ης Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι η γενική συνέλευση της 23ης Μαΐου θα εγκρίνει επίσης τη μεταβίβαση του 25% του ΑΔΜΗΕ στο ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ δηλαδή την εταιρία του δημοσίου που θα ελέγχει τελικώς το 51% του ΑΔΜΗΕ.
Ως προς τις αλλαγές στο καταστατικό της ΔΕΗ πρέπει να σημειωθεί ότι προβλέπεται και η προσαρμογή του σκοπού της εταιρίας προκειμένου να προστεθεί η διεξαγωγή μελετών, εφαρμογών, εγκαταστάσεων και η παροχή χρηματοδοτικών υπηρεσιών που αφορούν στα μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας κατά την τελική χρήση στις εγκαταστάσεις των πελατών της.
Σε ότι αφορά τον διευθύνοντα σύμβουλο οι τροποποιήσεις του καταστατικού προβλέπουν ότι είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανο της εταιρείας και προΐσταται όλων των υπηρεσιών της, διευθύνει το έργο τους, αποφασίζει για την, στα πλαίσια του παρόντος Καταστατικού και των σχετικών αποφάσεων του ΔΣ, περαιτέρω οργάνωση της εταιρείας, παίρνει τις αναγκαίες αποφάσεις μέσα στα πλαίσια των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία της εταιρείας, των εγκεκριμένων προγραμμάτων και προϋπολογισμών, του Στρατηγικού Σχεδίου (Σ.Σ.), του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) και των όρων της Σύμβασης Διαχείρισης που έχει καταρτίσει με την εταιρεία κατά το άρθρο 16 του παρόντος Καταστατικού.

Συμβόλαιο χωρίς πρόβλεψη για bonus

Επίσης προβλέπεται ότι μεταξύ της εταιρείας και του Διευθύνοντος Συμβούλου συνάπτεται Σύμβαση Διαχείρισης.
Με τη Σύμβαση Διαχείρισης, η οποία υπογράφεται εντός εξαμήνου από την ανάληψη των καθηκόντων του, καθορίζονται οι στόχοι που ο Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει να εκπληρώσει κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Η Σύμβαση Διαχείρισης καταγγέλλεται από το Διοικητικό Συμβούλιο για τους λόγους που προβλέπονται σε αυτή, σε κάθε περίπτωση εάν διαπιστωθεί, σοβαρή απόκλιση των μεγεθών ή του χρόνου πραγματοποίησης των στόχων της, που δεν δικαιολογείται επαρκώς, καθώς και για κάθε άλλο σπουδαίο λόγο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η σύναψη συμβολαίου μεταξύ της ΔΕΗ και του διευθύνοντος συμβούλου είχε εφαρμοστεί για πρώτη φορά επί της ηγεσίας του Τάκη Αθανασόπουλου και είχε συνδεθεί με bonus αποτελεσματικής υλοποίησης των στόχων.
Ωστόσο το μέτρο ατόνησε πολύ γρήγορα και στην παρούσα φάση δεν συνδέεται με την παροχή bonus προς τον διευθύνοντα σύμβουλο.
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των τροποποιήσεων του καταστατικού είναι και αυτή που αφορά τη διανομή μερίσματος. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι: «Το ποσό που διανέμεται στους μετόχους ως μέρισμα δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 35% των καθαρών κερδών της εταιρείας. Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, που λαμβάνεται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ. 3 και 4 και 31 παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/1920, μπορεί το υπόλοιπο που απομένει από τα καθαρά κέρδη μετά την κράτηση προς σχηματισμό τακτικού αποθεματικού και διανομή πρώτου μερίσματος να διατεθεί συνολικά ή μερικά προς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών που παρέχονται στους μετόχους χωρίς πληρωμή, αντί για πρόσθετο μέρισμα. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται αυτά που ορίζονται από την παράγραφο 3 του άρθρου 3α του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει».

Πηγή:worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης