Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σαββίδης για τη δήλωση σχετικά με τον Μητσοτάκη: Αναμφισβήτητα μπορώ να εκφράζω δημόσια την άποψη μου

Σαββίδης για τη δήλωση σχετικά με τον Μητσοτάκη: Αναμφισβήτητα μπορώ να εκφράζω δημόσια την άποψη μου
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός» είχε δηλώσει πρόσφατα ο Ιβάν Σαββίδης
«Ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη», απαντά ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, με συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείου Ειδήσεων απατώντας σε όσους τον επέκριναν για τη δήλωση του σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός» είχε δηλώσει ο κ. Σαββίδης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος.
«Αναμφισβήτητα προβλέπω και εκφράζω δημόσια την άποψή μου, μέσω ανάλυσης συγκεκριμένων γεγονότων.
Δεν βλέπω ξεκάθαρες προϋποθέσεις έτσι ώστε, το αμέσως προσεχές διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα δεξιών αντιλήψεων, στην υλοποίηση των οποίων δεν συμβάλλει, να έχει επιτυχία» απάντησε αναφερόμενος στην εν λόγω δήλωση.
Απατώντας στα στελέχη της ΝΔ που τοβ κατηγορούν ότι δεν αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς, ο κ. Σαββίδης απάντησε: «Εγώ συμμερίζομαι βαθιά την έννοια της Δημοκρατίας και είμαι πεπεισμένος πως στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Τις δικές μου υποχρεώσεις τις εκπληρώνω ποιοτικά και ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη, μεταξύ άλλων.
Είμαι σίγουρος ότι είναι μακράν μη δημοκρατικό, την περίοδο αύξησης της ξενοφοβίας και της ενεργοποίησης των αναγκαστικών μεταναστευτικών διαδικασιών, το να σε κατηγορούν με την ιδιότητα του "ξένου", του "Ρώσου" ή ακόμη και του "ολιγάρχη"...
Ναι, όλοι εμείς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και σε διαφορετικές περιόδους, είμαστε απόγονοι μεταναστών. Και το δημοκρατικό θα ήταν να εκδηλώνουμε τα στοιχεία της φιλοξενίας και του σεβασμού».
Τέλος ο κ. Σαββίδης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ενασχόλησης του με την πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης