Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ έχει πραγματοποιήσει η Lidl Hellas τα τελευταία 17 χρόνια

Επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ έχει πραγματοποιήσει η Lidl Hellas τα τελευταία 17 χρόνια
Η διοίκηση της Lidl Hellas, με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε, υποστηρίζει ότι στηρίζει την ελληνική οικονομία και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας
Σημαντικός «κρίκος» της ελληνικής οικονομίας έγινε η αλυσίδα σουπερ μάρκετ Lidl που καταγράφει ιστορία 17 ετών στην Ελλάδα αφού έχει κάνει επενδύσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ.
Πιο αναλυτικά, η αλυσίδα απασχολεί σήμερα 5500 εργαζόμενους ενώ σύμφωνα με την έκθεση της Ε.Υ, η συνεισφορά της στα φορολογικά έσοδα την περίοδο Μάρτιος 2015- Φεβρουάριος 2016 έφτασε τα 230 εκατ. ευρώ ή το 0,33% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους.
Σύμφωνα με την έκθεση της E.Y την ίδια περίοδο (Μάρτιος – Φεβρουάριος 2016) έδωσε το ποσό των 581 εκατ. ευρώ για αγορές προϊόντων από εγχώριους προμηθευτές ενώ για το σύνολο των αγορών σε υπηρεσίες και προϊόντα από Έλληνες προμηθευτές το ποσό ανέρχεται στα 710 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της Lidl Hellas με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε υποστηρίζει ότι στηρίζει την ελληνική οικονομία και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας.
Σήμερα η Lidl Hellas διαθέτει 219 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και προτίθεται να ανοίξει άλλα δύο καταστήματα ενώ αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για κάποια από τα 22 καταστήματα που είναι προς εκποίηση της Μαρινόπουλος.
Η Lidl Hellas επενδύει κάθε χρόνο πάνω από 50 εκατ. ευρώ για επιπλέον προσφορές προϊόντων με σκοπό τη μείωση των τιμών σε βασικά είδη.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης