Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επικίνδυνο παιχνίδι από την ιδιοκτησία της Πήγασος - Η απεργία, η τακτική Μπόμπολα και η ανησυχία των τραπεζών

Επικίνδυνο παιχνίδι από την ιδιοκτησία της Πήγασος - Η απεργία, η τακτική Μπόμπολα και η ανησυχία των τραπεζών
Η «αιμοδοσία» στο Mega ενώ δεν πληρώνονται οι μισθοί στον Πήγασο
Σε διελκυστίνδα εξελίσσεται η αντιπαράθεση των εργαζομένων της Πήγασος με την ιδιοκτησία της εφημερίδας, καθώς η διοίκηση του ομίλου παρά τις διαρροές δεν προχώρησε σε δικαστικά μέτρα κατά της 48ωρης απεργίας που ξεκίνησε από χθες το πρωί στις 6.
Η κίνηση αυτή «αιφνιδίασε» τις Ενώσεις Εργαζομένων οι οποίες θα πρέπει να αποφασίσουν σήμερα αν και κατά πόσο θα συνεχιστεί η απεργία στα Μέσα Ενημέρωσης.
Από την άλλη πλευρά η διοίκηση του Πήγασου φαίνεται με την τακτική της να πόνταρε σε λήξη της απεργίας χωρίς να έχουν κερδίσει τουλάχιστον την καταβολή ενός τμήματος των δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι.
Ωστόσο, πλέον σήμερα καλείται να βρει λύση καθώς στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι συνεχίσουν σταθερά στη γραμμή των απεργιών ο κίνδυνος απαξίωσης του ομίλου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος σε μια στιγμή που έχει υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση από τον όμιλο Σαββίδη και η οποία παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν βρίσκεται «πάνω στο τραπέζι».
Επιπλέον εφόσον οι εργαζόμενοι συνεχίσουν στη γραμμή των απεργιών δεδομένου ότι έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους στη μη καταβολή μισθών και στη μη εκπλήρωση υποσχέσεων από τη διοίκηση Μπόμπολα, όσο περνούν οι μέρες τόσο μεγαλύτερο κόστος θα έχει για το βασικό μέτοχο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το γεγονός ότι το δεκαπενθήμερο μισθοδοσίας είναι της τάξεως των 350 χιλιάδων ευρώ είναι απορίας άξιον γιατί η διοίκηση Μπόμπολα δεν ικανοποίησε την αρχική απαίτηση του προσωπικού για την καταβολή ενός μισθού από τους τέσσερις που οφείλονται όταν την ίδια στιγμή καλύπτει λειτουργικές ανάγκες του Mega και μάλιστα μέσω της Πήγασος.
Τραπεζικοί κύκλοι, πάντως, χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις στον όμιλο Πήγασο επικίνδυνες υπό την έννοια ότι μπορεί να οδηγήσουν σε απαξίωση του ομίλου του οποίου η δανειακή έκθεση ξεπερνά μαζί με συνδεδεμένες επιχειρήσεις τα 200 εκ Ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης