Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΔΕΠΑ ενισχύει τη νέα Μονάδα Διακρίβωσης Μετρητών Φυσικού Αερίου

Η ΔΕΠΑ ενισχύει τη νέα Μονάδα Διακρίβωσης Μετρητών Φυσικού Αερίου
Το έργο υποστήριξε η ΔΕΠΑ, η οποία χρηματοδότησε το 50% της μονάδας.
Σημαντική εξέλιξη στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης για το φυσικό αέριο η οποία θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τον κλάδο του φυσικού αερίου αποτελεί η νέα μονάδα Διακρίβωσης Μετρητών Φυσικού Αερίου (ΜΟ.ΔΙ.ΜΕ.Φ.Α.) που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και, συγκεκριμένα, στο Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Μέσω της νέας αυτής μονάδας παρέχονται στην Ελλάδα πιστοποιημένες υπηρεσίες στη διακρίβωση των μετρητών φυσικού αερίου, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο των εταιρειών διανομής αερίου στον έλεγχο και την πιστοποίηση μετρητών κάθε τύπου.
Μόνο για το 2017 ο εκτιμώμενος αριθμός μετρητών προς διακρίβωση από το ΕΜΠ ανέρχεται σε περίπου 700.
Το έργο υποστήριξε η ΔΕΠΑ, η οποία χρηματοδότησε το 50% της μονάδας.
Η επιχείρηση όλα αυτά τα χρόνια έχει αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, αλλά και στην επινόηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση καινοτόμων πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος που, παράλληλα, μπορούν να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Οι ενέργειες αυτές, που εντάσσονται στο συνολικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΔΕΠΑ, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων δραστηριοτήτων και ξεπερνούν σε εμβέλεια τα εθνικά μας σύνορα.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης