Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χαρπαντίδης (διευθ. σύμβ. στην Παπαστράτος): Το παράδειγμα μας θα το ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι

Χαρπαντίδης (διευθ. σύμβ. στην Παπαστράτος): Το παράδειγμα μας θα το ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι
Ο διευθύνων σύμβουλος σχολιάζει -με δηλώσεις του στο Bloomberg- την επένδυση 200 εκατ. ευρώ από τη Philip Morris
Στην επένδυση 300 εκατ. ευρώ της Philip Morris στην Παπαστράτος αναφέρεται το Bloomberg σε δημοσίευμα όπου γίνεται λόγος για «αναζωπύρωση» της αισιοδοξίας σχετικά με την ελληνική οικονομία.
Μάλιστα, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, δηλώνει ότι η εταιρεία νιώθει δικαιωμένη.
«Το παράδειγμα μας θα το ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι» επεσήμανε ο ίδιος με δηλώσεις του στο Bloomberg.
Όπως σχολιάζει στο δημοσίευμα, η επένδυση από τη Philip Morris είναι μεταξύ των μεγαλύτερων στην Ελλάδα μετά την κρίση χρέους το 2009.
Η Philip Morris και ο Παπαστράτος έχουν αρχίσει να μετατρέπουν το εργοστάσιο της μονάδας στον Ασπρόπυργο.
Στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει μια από τις βάσεις της εταιρείας για να παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση (IQOS) για να τα εξάγει σε περισσότερες από 30 χώρες έως το τέλος του 2017.
Επισημαίνεται ότι το εργοστάσιο της Παπαστράτος παράγει περίπου 12 εκατ. τσιγάρα ετησίως.
Σύμφωνα, όμως, με τις εκτιμήσεις του Χαρπαντίδη, όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή του εργοστασίου, το εργοστάσιο θα παράγει 20 δισ. IQOS.
Τα προϊόντα IQOS είναι ηλεκτρονικές συσκευές που θερμαίνουν ειδικά παρασκευασμένο και αναμεμειγμένο καπνό.
Το σύστημα θερμαίνει τον καπνό ακριβώς για να απελευθερώσει ατμούς που περιέχουν νικοτίνη χωρίς να γίνεται καύση καπνού.

Αύξηση θέσεων εργασίας

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Παπαστράτος, οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, θα συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, όπου η ανεργία έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης υπερβαίνοντας το 23%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Παπαστράτος θα μπορεί να παράγει τα νέα προϊόντα από τον Ιανουάριο του 2018, ενώ για τον κ. Χαρπαντίδη, το βασικό είναι ότι η εν λόγω επένδυση είναι στην Ελλάδα ένα σημαντικό κομμάτι της αναδυόμενης τάσης στην παγκόσμια βιομηχανία καπνίσματος.
«Αλλάξαμε τον τομέα στον οποίο επικεντρωνόμαστε καθώς πιστεύουμε ότι το μέλλον ανήκει σε προϊόντα που δεν περιλαμβάνουν καύση και σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα θα έχει καθοριστικό ρόλο», δήλωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης