Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Πειραιώς θέλει να πουλήσει την Attica Συμμετοχών αλλά δεν συναινεί η MIG

tags :
Η Πειραιώς θέλει να πουλήσει την Attica Συμμετοχών αλλά δεν συναινεί η MIG
Η MIG ελέγχει περίπου το 90% του μετοχικού κεφαλαίου – Φήμες στην αγορά για πώληση
Δεύτερη μέρα ανόδου άνω του 10% για τη μετοχή της Attica Συμμετοχών στο ταμπλό του ΧΑ και στην αγορά κυκλοφορούν σενάρια περί πώλησης της εταιρείας από τη MIG, προκειμένου να μειωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, το Fortress έκανε πρόταση στην Πειραιώς για να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στην Attica, ωστόσο η Πειραιώς αντιπρότεινε την πώληση της Attica, προκειμένου να αποπληρωθεί το Fortress.
Η MIG με τη σειρά της όμως εκδήλωσε την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο σχέδιο, δεδομένου ότι η Attica έχει πολύ καλό ισολογισμό με καθαρή θέση περί τα 400 εκατ. ευρώ και καθαρό δανεισμό 200 περίπου εκατομμύρια ευρώ.
Στη χρήση 2016 είχε καθαρά κέρδη 20 εκατ. ευρώ από 33 εκατ. ευρώ το 2015 και στο ταμπλό αποτιμάται στα 228 εκατ. ευρώ μετά τις δύο τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις.
Σημειώνεται πως η μετοχή διαπραγματεύεται στην κατηγορία περιορισμένης εμπορευσιμότητας λόγω υψηλού ποσοστού συμμετοχής από τη ΜIG το οποίο αγγίζει το 90%.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, τα εμπλεκόμενα μέρη βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα για το πως μπορεί να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του ζητήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης