Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα 12 εκατ. ευρώ ο λογαριασμός της ΑΜΚ στο Mega - Οι μέτοχοι παραβίασαν τη συμφωνία με τις τράπεζες

Στα 12 εκατ. ευρώ ο λογαριασμός της ΑΜΚ στο Mega - Οι μέτοχοι παραβίασαν τη συμφωνία με τις τράπεζες
Τα 40 εκ μετρητά που είναι … περίπου 9 εκ Ευρώ
Καζάνι που βράζει θυμίζει το Mega, καθώς οι μέτοχοι παρά τη συμφωνία που έχουν κάνει με τις τράπεζες να χρηματοδοτούν με ίδιους πόρους τη λειτουργία του σταθμού προκειμένου να πάρουν προστασία από τους πιστωτές ζητούν να ανοίξουν οι λογαριασμοί που έχουν δεσμευτεί.
Η συμφωνία-δέσμευση μάλιστα καταγράφεται στην αίτηση που υπεβλήθη για τη λήψη προστασίας από τους πιστωτές στο δικαστήριο.
Το γεγονός αυτό γίνεται λίγο πριν οι τράπεζες ζητήσουν από τους μετόχους να βάλουν 12 εκ. Ευρώ όπως προβλέπει η έκθεση της Grant Thornton που τους έχει κοινοποιηθεί.
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στην τακτική να μην τηρήσει τη συμφωνία με τις τράπεζες προσχώρησε αρχικά η πλευρά του Πήγασου της οικογένειας Μπόμπολα, με λογική συνέπεια να μην χρηματοδοτεί η πλευρά Βαρδινογιάννη.
Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του κ. Φώτη Μπόμπολα αναφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες στους εργαζόμενους (τους απλήρωτους επί πολλούς μήνες) ότι την ευθύνη για τη μη καταβολή μισθών φέρουν οι τράπεζες.
Οι τράπεζες από την πλευρά τους δηλώνουν εξοργισμένες από την πρακτική αυτή, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποστείλουν επιστολή στους μετόχους που θα τους καλούν να καλύψουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 12 εκ Ευρώ άμεσα.
Αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να απελευθερωθούν οι λογαριασμοί και να τεθεί το κανάλι σε λειτουργία.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι τράπεζες από τη δέσμευση των λογαριασμών έχουν εισπράξει μέχρι στιγμής γύρω στα 9 εκ. Ευρώ, ενώ έχουν δεσμεύσει τιμολόγια 30 εκ Ευρώ που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και δεν έχουν πληρωθεί.
Σε περίπτωση που οι μέτοχοι καλύψουν την αύξηση θα απελευθερωθεί σημαντικό μέρος των τιμολογίων που έχει δεσμευτεί, ενώ θα ρυθμιστεί και το σύνολο του δανεισμού ώστε το κανάλι να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία.
Ωστόσο, είναι προφανές ότι η πλευρά Μπόμπολα στην παρούσα φάση αντιμετωπίζει δυσχέρειες στην κάλυψη της συμμετοχής της, καθώς δεν χρηματοδοτεί ούτε καν τους μισθούς του Πήγασου με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει περιπλακεί επικίνδυνα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης