Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η μάχη για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές περνά στις δικαστικές αίθουσες

Η μάχη για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές περνά στις δικαστικές αίθουσες
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κείμενο που προαναγγέλλει ότι θα υπάρξουν προσφυγές, καθώς η ρύθμιση δεν συμπεριλαμβάνει όλους η ρύθμιση για το άνοιγμα των Κυριακών
Οι Κυριακές θα είναι το νέο πεδίο δράσης του εμπορικού κόσμου, οι οποίοι αναμένεται να αναμετρηθούν με τη νομοθετική εξουσία στις δικαστικές αίθουσες.
Σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων ή διαχειριστές και ιδιοκτήτες εμπορικών κέντρων προτίθεται να προσβάλλουν άρθρα του νόμου που τους εμποδίζουν να ανοίξουν.
Το βασικό επιχείρημα τους θα είναι η φαλκίδευση του ανταγωνισμού.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κείμενο που προαναγγέλλει ότι θα υπάρξουν προσφυγές, καθώς η ρύθμιση δεν συμπεριλαμβάνει όλους η ρύθμιση για το άνοιγμα των Κυριακών.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υποβληθούν μαζικές προσφυγές εμπόρων κατά των υπουργικών αποφάσεων για να ανακτήσουν το δικαίωμα για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στις περιοχές πέρα από το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι τρεις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ΑΒ-Βασιλόπουλος, Lidl και Σκλαβενίτης δεν επιθυμούν το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους και τους φθάνει ντο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο αρκεί για την αγορά και έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον να αλλάξουν τα δεδομένα..
Επίσης μία από τις μεγάλες εταιρίες που «τρέχουν» Mall η Lamda, στην οποία συμμετέχει η εταιρεία Värde Partners ως επενδυτής, βλέπουν τα μεγάλα της πολυκαταστήματα να μένουν κλειστά με τη νέα ρύθμιση.
Σημειώνεται ότι η νεοϊδρυθείσα Lamda malls αποτελεί κυρίαρχο σχήμα στο τομέα των εμπορικών ακινήτων και πόλο έλξης ξένων επενδυτών.
Η σχετική συμφωνία δεν αφορά μόνον την ισχυροποίηση των ήδη υπαρχόντων εμπορικών κέντρων της Lamda Development, αλλά τη δημιουργία ενός νέου σχήματος που έχει ως στόχο να κυριαρχήσει στην ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων στην χώρα μας. Και τούτο όχι αποκλειστικά μέσω εξαγορών υπαρχόντων εμπορικών κέντρων με ισχυρό brand name, αλλά και με την ανάπτυξη νέων εμπορικών κέντρων.
Στο φόντο αυτό αναμένεται η Lamda Malls να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά της στο νέο τοπίο.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δήμος Παπαδημητρίου είναι υπέρμαχος του ανοίγματος των καταστημάτων , σε αντίθεση με το γεγονός ότι σειρά από βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχτισαν "καριέρες" με τους αγώνες υπέρ του κλεισίματος και τις επτά Κυριακές , ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ που ισχύει έως σήμερα.

ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ

Athens Metro Mall Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, Αγ. Δημήτριος

Athens HeartMall Πειραιώς 180, Ταύρος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Αttica Σύνταγμα

Notos Αιόλου

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

McArthur Glen Athens Building Block E71,ΔήμοςΣπάτων–Αρτέμιδος- (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ)

Όλα πέριξ του αεροδρομίου

ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

River West Λεωφόρου Κηφισού 96-98 Αιγάλεω

Golden Hall Λεωφ. Κηφισίας 37A, Μαρούσι

The Mall Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι

Mediterranean Cosmos 11ο χλμ. Θεσ/νίκης - Μουδανιών, Θεσσαλονίκη

Enigma Mall Νέα Μουδανιά, Δήμος Νέας Προποντίδας

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης