Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Revoil ανακοίνωσε αύξηση 2,1 εκατ. ευρώ για την Άριστον και 3 μέρες μετά την πούλησε 185 χιλ. ευρώ

tags :
H Revoil ανακοίνωσε αύξηση 2,1 εκατ. ευρώ για την Άριστον και 3 μέρες μετά την πούλησε 185 χιλ. ευρώ
Επιστρέφει στο core business η εταιρεία, ήτοι στη δραστηριότητα της εμπορίας που της άφηνε κέρδη στο παρελθόν
Το βαθύ ρήγμα που έχει προκαλέσει η δραστηριότητα στην ποντοπόρο ναυτιλία στην Revoil δείχνουν οι τελευταίες ανακοινώσεις τις εισηγμένης.
Αρχικά πουλήθηκαν δύο πλοία σε τιμές σκραπ και στη συνέχεια πούλησε τις εγκαταστάσεις στη Νέα Καρβάλη στη Motor Oil έναντι 15 εκατ. ευρώ.
Για όσους γνωρίζουν τον κλάδο ξέρουν πως δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες εγκαταστάσεις και δεν θα υπάρξουν και στο μέλλον.
Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είναι κατασκευής του 2003 και είναι οι νεότερες εκ των τριών που διέθετε η εταιρεία.
Έχουν 18 δεξαμενές χωρητικότητας 37,3 χιλ. κυβικών μέτρων και είναι σε εδαφική έκταση 44 στρεμμάτων.
Επίσης εκτός των εγκαταστάσεων λειτουργούν πρατήρια ανεφοδιασμού καυσίμων.
Όμως η ζημιά έχει και συνέχεια.
Στις 16 Μαΐου ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,1 εκατ. ευρώ η θυγατρική της Άριστον και 3 μέρες μετά την πούλησε σε εταιρεία του βασικού μετόχου προς 185 χιλ. ευρώ.
Δηλαδή μέσα σε τρεις ημέρες έχασε 1,9 εκατ. ευρώ.
Η ανακοίνωση της αύξησης ανέφερε πως θα καλυφθεί από τον «υφιστάμενο» μέτοχο και δεν ανέφερε το κλασσικό που γράφουν οι περισσότερες εταιρείες, ήτοι από τον «βασικό» μέτοχο ή τη «μητρική» κ.α.
Η αναφορά στον «υφιστάμενο» όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος ήταν αναφορά που έδειχνε ότι επρόκειτο για προσωρινό και τελικά τρεις μέρες αργότερα πουλήθηκε σε τιμή εξαιρετικά χαμηλότερη από το ύψος της αύξησης.
Αυτό με τη σειρά του δείχνει πως προφανώς η Άριστον είχε σημαντικά ανοίγματα και αν έπρεπε να πουληθεί χωρίς την αύξηση μάλλον θα έπρεπε να πληρώσει η Revoil αντί να πάρει χρήματα.
Σημειώνεται πως λίγους μήνες πριν είχε πουλήσει δύο από τα τρία πλοία της προς 4,7 εκατ. δολάρια συνολικά, ενώ τα πλοία είχαν αγοραστεί προς 41 εκατ. δολάρια
Η εταιρεία πλέον βαδίζει ξανά στο core business αφήνοντας πίσω την δραστηριότητα στον ποντοπόρο που λίγο έλειψε να στοιχήσει αρκετά και χρηματιστηριακά, αλλά η αλλαγή αποτίμηση στην αξία των ακινήτων ισορρόπησε τις μεγάλες ζημιές από την ποντοπόρο.
Ο όμιλος Revoil στη χρήση 2016 εμφάνισε αρνητικό EBITDA κατά 17,9 εκατ. ευρώ από κέρδη 8.8 εκατ. ευρώ και ζημιές 29,4 εκατ. ευρώ από ζημιές 3 εκατ. ευρώ.  
Οι συνολικές υποχρεώσεις ανήλθαν στα 113,7 εκατ. ευρώ και η καθαρή θέση υποχώρησε στα 8,6 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης