Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι συμβαίνει με τη Σαράντης και τα προϊόντα που διακινούνται στην Ελλάδα;

Τι συμβαίνει με τη Σαράντης και τα προϊόντα που διακινούνται στην Ελλάδα;
Η Sarantis France που δεν εμφανίζεται στις οικονομικές καταστάσεις και οι συμπτώσεις
Την ώρα που τα μεγέθη του ομίλου Σαράντη εξελίσσονται όπως εμφανίζονται στις οικονομικές καταστάσεις ιδιαίτερα ικανοποιητικά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης του ομίλου τα οποία δεν φαίνεται να ανήκουν σε εταιρίες του ομίλου.
Για παράδειγμα η σειρά bioten διατίθεται από την εταιρία Sarantis France η οποία δεν ανήκει ούτε στις θυγατρικές ούτε στις συνδεδεμένες εταιρίες του ομίλου τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις.
Την ίδια στιγμή τα καλλυντικά bioten εμφανίζονται ως προϊόντα του ομίλου Σαράντη στην ιστοσελίδα του ομίλου γεγονός που γεννά ερωτηματικά.  
Έτσι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε ποιον ανήκει η εταιρία Sarantis France που εδρεύει στο Παρίσι 12 οδός Du Rocher η οποία εμφανίζεται ως ο διακινητής προϊόντων σε πλήθος χωρών και στην Ελλάδα όπως προαναφέρθηκε με τα καλλυντικά bioten.
Άραγε γίνονται συναλλαγές της εισηγμένης με την εν λόγω εταιρία;
Αυτό δεν καταγράφεται πάντως στις οικονομικές καταστάσεις ή μήπως καταγράφεται και δεν έχει γίνει αντιληπτό.
Από μια έρευνα στη Γαλλία διαπιστώνεται ότι η εταιρία Sarantis France έχει μετοχικό κεφάλαιο της τάξεως των 2 εκ Ευρώ και είναι περιορισμένης ευθύνης ενώ διοικείται από τον κ. Νίκο Ευαγγέλου ο οποίος δεν είναι γνωστό αν έχει σχέση με πρώην κορυφαίο στέλεχος της ελληνικής Σαράντης.
Επίσης από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι  ο κ. Ευαγγέλου ασκεί και τη διοίκηση και σε μια άλλη εταιρία περιορισμένης ευθύνης με έδρα το Παρίσι η οποία ονομάζεται Elode και έχει αντικείμενο όπως η Sarantis France το χονδρικό εμπόριο καλλυντικών και αρωμάτων.  
Το συγκεκριμένο σκηνικό είναι εύλογο να προκαλεί σύγχυση ειδικά σε έναν όμιλος εταιριών όπως η Σαράντης με πλήθος θυγατρικών που συναλλάσσονται μεταξύ τους αλλά και εταιρίες που δεν είναι γνωστό ποιες ακριβώς σχέσεις έχουν με τον όμιλο ή τους μετόχους του.
Πάντως από πλευράς μεγεθών ο όμιλος εμφανίζει ικανοποιητικές επιδόσεις.
Είναι οι πωλήσεις του ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 73,93 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 66,21 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, Οι ξένες χώρες που αντιπροσωπεύουν το 61,7% του συνόλου των πωλήσεων του ομίλου, σημείωσαν άνοδο κατά 8,83% στα 45,61 εκατ. από 41,91 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2016.
Η εταιρία βέβαια δεν ανακοίνωσε καθαρά αποτελέσματα ούτε και δημοσίευσε οικονομικές καταστάσεις.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης