Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H ΑCS Courier απογειώνει τα μεγέθη της Quest - Οι εξελίξεις στον κλάδο επιταχύνουν τις εξελίξεις

tags :
H ΑCS Courier απογειώνει τα μεγέθη της Quest - Οι εξελίξεις στον κλάδο επιταχύνουν τις εξελίξεις
Στο σύνολο του 2016, οι πωλήσεις της ΑCS Courier ανήλθαν σε 90 εκατ. ευρώ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κλάδος των ταχυδρομείων - Courier αφού οι τεχνολογικές εξελίξεις αναμένεται να επιταχύνουν τις τάσεις συγκέντρωσης.
Μπορεί η αλληλογραφία μέσω έγχαρτων επιστολών να διεκπεραιώνεται σε σημαντικό βαθμό μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ωστόσο οι διαδικτυακές πωλήσεις πάντα θα χρειάζονται την υπηρεσία της μεταφοράς καθώς το προϊόν θα πρέπει να φθάσει στα χέρια του πελάτη.
Σε μια εποχή που η ταχύτητα της μεταφοράς είναι καθοριστική και οι χρόνοι πληρωμής και εκκαθάρισης έχουν πλέον συμπιεστεί σημαντικά αυτό που απομένει είναι αναβάθμιση της μεταφοράς.
Η συγκέντρωση του κλάδου έχει ξεκινήσει καθώς μεγάλοι όμιλοι (Ebay, Amazon, Fed-Ex κλπ) δημιουργούν κρίσιμα μεγέθη ώστε να εκμεταλλευθούν τις συνέργειες που προκύπτουν από σημεία πώλησης, αποθήκες και μεταφορικό κόστος.
Σε αυτό το κύκλο των εξαγορών είναι λογικό οι αποτιμήσεις να «τσιμπάνε» καθώς ο κλάδος χαρακτηρίζεται για τις ταμειακές ροές και τις συστηματικές αυξήσεις στον κύκλο εργασιών.
Γρηγορότερο δίκτυο σημαίνει περισσότερα δέματα, περισσότερες μεταφορές άρα περισσότερα έσοδα. Με την εισαγωγή των drones στον κύκλο της παράδοσης αναμένεται να ανοίξει το παιχνίδι ακόμα και για παραδόσεις εντός της ίδιας ημέρας.
Κατά καιρούς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν βρεθεί στο επίκεντρο φημολογίας για πώληση ποσοστού σε στρατηγικό επενδυτή ή για είσοδο στο Χρηματιστήριο.
Από την άλλη πλευρά, από τις εισηγμένες εταιρείες η Quest (ACS COURIER 100%) και ο Φουρλής (Speedex–49%) διατηρούν ποσοστά σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά δεμάτων. (Η Speedex πάντως, δεν συνεισφέρει κάτι το θετικό στον όμιλο της Fourliς).
Ειδικότερα για την Quest όπου τα νούμερα είναι πιο ξεκάθαρα αφού αναφέρονται αναλυτικά στους τριμηναίους ισολογισμούς η αξία της εταιρίας με βάση τους χρηματιστηριακούς δείκτες αποτίμησης θα κυμαίνονταν μεταξύ 65 και 98 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο σύνολο του 2016, οι πωλήσεις της ΑCS Courier ανήλθαν σε 90 εκατ. έναντι  81,2 εκατ. το 2015 σημειώνοντας αύξηση 10,8%. Τα EBITDA ανήλθαν σε 11,65 εκατ. έναντι 7 εκατ., τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 10,75 εκατ. έναντι 6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 7,78 εκατ.. έναντι των 3,8 εκατ. ευρώ το 2015 (+100% και πλέον).
Η εταιρεία στην παρούσα φάση διαθέτει:

    Συνολικές Εγκαταστάσεις 30.000 m2
    350 καταστήματα (σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία)
    15.000.000 διακινούμενες αποστολές ετησίως
    15.500  εξυπηρετούμενους προορισμούς εντός Ελλάδος
    1.500 μεταφορικά μέσα διανομής ΦΙΧ & δίκυκλα
    3.000 εξειδικευμένα άτομα στελεχιακό δυναμικό
    10 κέντρα διαλογής (Hubs) σε όλη την Ελλάδα, με αυτόματα συστήματα διαλογής αποστολών
    Σύγχρονες μηχανογραφικές υποδομές, που περιλαμβάνουν αυτοματοποιημένα Συστήματα Track & Trace Αποστολών και Απόδοσης Αντικαταβολών.
    Καθημερινή διασύνδεση του Δικτύου Καταστημάτων, σε όλη στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, με 70 συνδυασμένους άξονες μεταφοράς (Οδικούς, Θαλάσσιους, Αεροπορικούς).
    Αποκλειστικές πτήσεις Cargo προς κύριους νησιώτικους προορισμούς
    Τηλεφωνική εξυπηρέτηση πάνω από 12.000 Πελατών σε καθημερινή βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης