Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το τσίπουρο νίκησε το ουίσκι στην εγχώρια αγορά - Ο Ισίδωρος Ρεβάχ της «ΑΜΒΥΞ» που μετρά 100 χρόνια ιστορία

Το τσίπουρο νίκησε το ουίσκι στην εγχώρια αγορά - Ο Ισίδωρος Ρεβάχ της «ΑΜΒΥΞ» που μετρά 100 χρόνια ιστορία
Η κατανάλωση του ουίσκι ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο κιβώτια και τα λευκά ποτά (Τζίν, Ρούμι, Βότκα) «αγγίζουν» τα 700.000 κιβώτια
Το τσίπουρο πήρε κεφάλι στην εγχώρια κατανάλωση εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση το ουίσκι, το οποίο βρίσκεται δεύτερο στις προτιμήσεις των καταναλωτών.
Ωστόσο, η διακίνηση του τσίπουρου σε ποσοστό σχεδόν 50% γίνεται λαθραία θυμίζοντας φαινόμενα ποτοαπαγόρευσης του Μεσοπολέμου στην Αμερική.

Η υψηλή φορολογία δημιουργεί κίνητρο για την παράνομη διακίνησή του και την ίδια στιγμή τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των καταναλωτών.
Οι σχετικές αποκαλύψεις έγιναν από τον Ισίδωρο Ρεβάχ της εταιρείας AMBYΞ που μετρά 100 χρόνια ιστορία στην αγορά των ποτών.
Πιο αναλυτικά η κατανάλωση του τσίπουρου ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύρια κιβώτια (12 μπουκάλια το κιβώτιο των 750 ml.
Η κατανάλωση του ουίσκι ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο κιβώτια και τα λευκά ποτά (Τζίν, Ρούμι, Βότκα) «αγγίζουν» τα 700.000 κιβώτια.
Η οικονομική κρίση καταβαράθρωσε την αγορά ποτών σημειώνοντας βουτιά 55% στις πωλήσεις με αποτέλεσμα η συνολική αξία της αγοράς να υποχωρήσει στα 280 με 300 εκατ. ευρώ πριν τους φόρους.
Ο γενικός διευθυντής εταιρείας ΑΜΒΥΞ, κ. Γιάννης Αρτινός, ανέφερε ότι η αγορά παρουσίασε οριακό θετικό πρόσημο φθάνοντας στο +0,6% το 2016.
Ο κ. Αρτινός ανέφερε ότι η φορολογία σε ένα μπουκάλι ουίσκι το 60% της τιμής είναι οι φόροι και το υπόλοιπο 40% μοιράζεται σε όλο το δίκτυο διακίνησης μέχρι το σημείο της πώλησης.
Ο κ. Γιάννης Αρτινός είπε ότι το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας έχει συνεργασίες που διατηρούνται για 100 χρόνια.
Η «ΑΜΒΥΞ» παρουσίασε ανάπτυξη τζίρου 40% το 2016 και σημαντικό ποσοστό προήλθε από το Bacardi αλλά και χώρος αυτό η ανάπτυξη ήταν στα επίπεδα του 10%.
Ο καθαρός τζίρος της εταιρείας έφθασε στα 54,5 εκατ. ευρώ.
Οι προοπτικές της φετινής χρονιάς είναι εξίσου ικανοποιητικές και καταγράφονται οι ρυθμοί του 2016 φθάνοντας στο 45% για το πρώτο τρίμηνο του έτους ή 12% χωρίς το Bacardi.
Η διοίκηση της εταιρείας μοιράζει το 15% των κερδών στους 130 εργαζόμενους ενώ δεν προχώρησε σε μείωση των αποδοχών τους.
Η εταιρεία «ΑΜΒΥΞ» είναι μία τις μεγαλύτερες εισαγωγικές εμπορικές εταιρείες ενώ μέχρι το 2016 είχε αναλάβει του Ούζο 12 για τη διακίνηση του στο εξωτερικό.
Πρόσφατα η εταιρεία ανέλαβε τη διακίνηση των προϊόντων κρασιού Κτήμα Alpha.
Ο κ. Αρτινός προανήγγειλε νέες συνεργασίες όπως την τεκίλα Patron, ενώ αναμένονται και άλλες συνεργασίες.
Ο κ. Αρτινός είπε ότι επενδύουμε στην ανάπτυξη και ο στρατηγικός μας σχεδιασμός είναι η δημιουργία μεγάλων μαρκών.
Τα προϊόντα της ΑΜΒΥΞ έχουν κατακτήσει τις προτιμήσεις των καταναλωτών, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Με ένα ευρύ δίκτυο διανομής που αποτελείται από 700 χονδρεμπόρους και περίπου 5.000 συνεργαζόμενα σημεία τελικής πώλησης, η ΑΜΒΥΞ αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους πιο σημαντικούς και αξιόπιστους συνεργάτες της αγοράς, πόλος έλξης για ανεξάρτητες και μη εταιρείες παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών που αναζητούν δυναμικούς συνεργάτες.
Τέλος, να σημειωθεί ότι το πιο δυνατό προϊόν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ήταν η βοτκα Absolute η οποία «τρέχει» με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης