Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο όμιλος Παντελιάδη σε συμφωνία συνεργασίας με την ιταλική Granarolo

tags :
Ο όμιλος Παντελιάδη σε συμφωνία συνεργασίας με την ιταλική Granarolo
Ο κ Στέφανος Παντελιάδης έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
Σε συμφωνία συνεργασίας με πολλές προοπτικές προχώρησε η εταιρεία ΟΠΤΙΜΑ του ομίλου Παντελιάδη με την ιταλική εταιρεία Granarolo, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στην Ιταλία αλλά και με διεθνή παρουσία σε 62 χώρες.
Η συμφωνία επισφραγίστηκε χθες 24/5 παρουσία του πρόεδρου Gianpiero Calzolari της Granarolo και από τον επικεφαλής του ομίλου ΟΠΤΙΜΑ, κ. Στέφανου Παντελιάδη. Πρόκειται για μία επένδυση της ιταλικής εταιρείας στην Ελλάδα μέσα από τη δημιουργία μίας νέας εταιρείας με βασικό μέτοχο τους Ιταλούς και τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς.
Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου 2 χρόνια, όπως αποκάλυψε ο κ. Παντελιάδης και επισήμανε ότι οι Ιταλοί δεν έβαλαν στην ατζέντα τους θέματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους θεσμούς, και το μόνο που αναζητούσαν ήταν η ολοκλήρωση της συμφωνίας ενώ δεν τους απασχόλησε σχεδόν καθόλου ότι η Ελλάδα έχει Capital Controls.
Ο κ Στέφανος Παντελιάδης έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.
Τόνισε ότι η συμφωνία είναι το πάντρεμα των δύο συνιστωσών της μεσογειακής διατροφής.
Η συμφωνία μας δίνει ευκαιρίες και πρόσβαση για τα δικά μας προϊόντα στις διεθνείς αγορές.
Ο κ. Παντελιάδης ανέφερε ότι είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε τα προϊόντα μας σε τέσσερις νέες αγορές αλλά δεν τις αποκάλυψε.
Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέσα από τη συμφωνία να δημιουργηθούν ευκαιρίες επενδύσεων στην ελληνική αγορά και ειδικότερα στην παραγωγή γιαουρτιού.
Η εταιρεία QBI που είχε συνεργασία με την ιταλική GRANAROLO έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιο της συνεργασίες με12 οίκους τυροκομικών προϊόντων.
Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι σε τρία χρόνια θα παρουσιάζει τζίρο που θα ξεπερνά τα 30 εκατ, ευρώ από 23 εκατ. ευρώ που είχε το 2016.
Ο πρόεδρος Gianpiero Calzolari της Granarolo αναφέρθηκε στα προϊόντα made in Italy και τη δυναμική που έχει η εταιρεία.
Ο τζίρος της εταιρείας ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ και στα τέλη του 2019 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,5 δισ. ευρώ.
Η εταιρεία έχει άριστες σχέσεις με τους 1000 κτηνοτρόφους και εκτρέφουν 60.000 αγελάδες και είναι σε θέση να επεξεργάζεται 8,5 εκατομμύρια εκατό λίτρα του γάλακτος.
Η ιταλική εταιρεία διαθέτει 23 μονάδες παραγωγής παγκοσμίως και εκτεταμένο δίκτυο διανομής μεταξύ άλλων στην Αγγλία τη Γαλλία, την Ισπανία και στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Granarolo είπε ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα με κατά κεφαλή κατανάλωση και είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη.
Επίσης η συμφωνία θα μας βοηθήσει να διεισδύσουμε στα Βαλκάνια και ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν πολλές ομοιότητες.
Πρόσθεσε ότι για εμάς είναι μεγάλη πρόκληση μπορούμε να αναθερμάνουν με τις δύο οικονομίες.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης