Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παπαϊωάννου (Fast Finance): Ευκαιρία για τοποθετήσεις η διόρθωση – Τα χαρτιά που επιλέγει

tags :
Παπαϊωάννου (Fast Finance): Ευκαιρία για τοποθετήσεις η διόρθωση – Τα χαρτιά που επιλέγει
Ποια είναι τα κρίσιμα σημεία στήριξης σε μετοχές και δείκτες και τι πρέπει να περιμένουν οι επενδυτές
Η πολύ αναμενόμενη διόρθωση εμφανίστηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από άλλο ένα Βατερλό στο πρόσφατο Eurogroup, σημειώνει ο οικονομολόγος της Fast Finance, Λουκάς Παπαϊωάννου.
Σύμφωνα με τον κ.Παπαϊωάννου οι υπομονετικοί και προνοητικοί μπορούν τώρα να επιλέξουν ξανά τις εταιρείες, αλλά και τα όρια αγορών τους με νηφαλιότητα και σε συγκεκριμένα τεχνικά επίπεδα.
Το επίπεδο 756-750 μονάδων στον ΓΔ αποτελεί το πρώτο επίπεδο στήριξης.
Απώλεια του επιπέδου θα μας οδηγήσει στις 730-735 μονάδες.
Αντίστοιχα στον FTSE τα επίπεδα διαμορφώνονται στις 2000 μονάδες με επόμενο επίπεδο στήριξης το 1955-1960 μονάδων.
Ο χρόνος μέχρι το επόμενο Eurogroup της 15/6/17 είναι αρκετός για να λειτουργήσει υπέρ των αγοραστών και με αυξημένη μεταβλητότητα, τονίζει ο κ.Παπαϊωάννου. 
Μετοχές με καλά θεμελιώδη στοιχεία και εξωστρέφεια, θα πρέπει να μπουν ξανά στο στόχαστρο των επενδυτών,  σε συγκεκριμένα τεχνικά επίπεδα στήριξης.
Ο κ.Παπαϊωάννου επιλέγει ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΛΑΜΔΑ, Folli Follie και όχι μόνο είναι από τις επιλογές που πρέπει να είναι στο στόχαστρο.
Αντίστοιχα στην μικρή κεφαλαιοποίηση Κρι-Κρι και Κλουκίνας-Λάππας σε τυχόν διόρθωση τυγχάνουν επανατοποθέτησης.
Αναφορικά τώρα με τις τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank για επιθετικούς επενδυτές με αυξημένα αντανακλαστικά και προφίλ κινδύνου προτείνονται ξανά τοποθετήσεις.
Επίπεδα τιμών κάτω του 0,28 για ΕΤΕ το 1,80-1,85 ευρώ για ΑΛΦΑ και το 0,763 για ΕΥΡΩΒ πρέπει να τύχουν προσοχής, με τμηματικές αγορές και ενεργοποιημένα stop-loss.
Συμπερασματικά, οι επενδυτές πρέπει να έχουν συγκεκριμένη στρατηγική αγορών και πωλήσεων, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και να μην παρασύρονται από την Ψυχολογία τους, την περιρρέουσα φημολογία και την απληστία τους, καταλήγει ο κ.Παπαϊωάννου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης