Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και J&P Αβαξ αναζητούν έργα στο εξωτερικό

tags :
ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και J&P Αβαξ αναζητούν έργα στο εξωτερικό
Oι μεγάλοι κατασκευαστικοί Όμιλοι της χώρας αναζητούν διέξοδο σε νέες αγορές, όπως η Αμερική και η Κίνα, με την κατάσταση ωστόσο να μην θεωρείται εύκολη
Μία από τις χειρότερες χρονιές αναμένεται να είναι το 2017 για τον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς οι οδικοί άξονες ολοκληρώθηκαν και κανένα μεγάλο έργο δεν αναμένεται να συμβασιοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες καθώς κάποιοι σχετικοί διαγωνισμοί βρ΄σικονται ακόμη σε εξέλιξη.
Ως εκ τούτου οι μεγάλοι κατασκευαστικοί Όμιλοι της χώρας αναζητούν διέξοδο σε νέες αγορές, όπως η Αμερική και η Κίνα, με την κατάσταση ωστόσο να μην θεωρείται εύκολη λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει από τους ξένους κατασκευαστικούς Ομίλους, πολλοί εκ των οποίων έχουν παρουσία και στη χώρα μας.
Από τους πλέον εξωστρεφείς Ομίλους, είναι ο Ελλάκτωρας καθώς έχει παρουσία σε 23 χώρες με τις διεθνείς δραστηριότητες να συνεισφέρουν στο 43% των εσόδων που προέρχονται από τον κατασκευαστικό τομέα.
 Έτσι ο Όμιλος, μέσω της θυγατρικής του Ακτωρ έχει αναδειχτεί μειοδότης σε σιδηροδρομικό έργο στη Ρουμανία προϋπολογισμού 327 εκατ. Ευρώ, ενώ στη Σερβία, ανέλαβε δύο έργα, εκ των οποίων ένα οδικό, προϋπολογισμού 17,2 εκατ.
Παράλληλα, συνέχισε την κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων σε Xιλή, HΠA, Παναμά και Aγγλία, ενώ στο στόχαστρο του μπάινει η Αμερική με στόχο την διεκδίκηση νένων περιβαλλοντικών έργων μέσω της θυγατρικής του Ηλέκτωρ.
Μπάσιμο στην αγορά της Ινδίας, αναμένεται να εξασφαλίσει στον Όμιλο της ΓΕΚΤέρνα, η πρόσφατη συνεργασία του με την ινδική GMR που διεκδικούν από κοινού το αεροδρόμιο στο Καστέλι.
Τέλος η J&P Άβαξ, επικεντρώνεται σε Iορδανία και κυρίως Kατάρ, καθώς έχει βλέψεις στο επενδυτικό πρόγραμμα λόγω του Παγκόσμιου Kυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2022.
Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος έχει σε εξέλιξη το μεγάλο έργο στο Iράκ για τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό 1.500 MW, ύψους 400 εκατ. ευρώ, αλλά και ανοιχτά μέτωπα, όπως στο Λίβανο όπου έχει προσφύγει στη διεθνή διαιτησία για το σταθμό Deir Aamar, διεκδικώντας αποζημίωση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης