Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κρι Κρι: Υψηλές αποδόσεις και κατάκτηση νέων αγορών

tags :
Κρι Κρι: Υψηλές αποδόσεις και κατάκτηση νέων αγορών
Στην ελληνική αγορά γιαουρτιού που εμφανίζει πτώση 8,2% η Κρι Κρι κατάφερε να έχει αύξηση 11,4% στις πωλήσεις επώνυμου γιαουρτιού
Απόδοση πάνω από 25% εμφανίζει από τις αρχές του χρόνου η μετοχή της ΚΡΙ - ΚΡΙ φθάνοντας τα 2,43 ευρώ με την Κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε 80,35 εκατ. ευρώ.
Η Σερραϊκή βιομηχανία διπλασίασε τα κέρδη της το 2016, κατακτώντας νέες αγορές στο εξωτερικό. Παράλληλα, το «στοίχημα» της διοίκησης στρέφεται και στην εγχώρια αγορά παγωτού, όπου αυξάνει τα μερίδια της με τα ιδιόκτητα ψυγεία, έναντι ξένου και ελληνικού ανταγωνισμού.
Οι αναλυτές της BETA Χρηματιστηριακή (από τους ελάχιστους που καταδέχονται να ασχοληθούν με μικρές εταιρείες) εκτιμούν ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει εφέτος αύξηση τζίρου 10% στα 73 εκατ. ευρώ με τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 14% και 26% στα 13,64 εκατ. και τα 7,84 εκατ. αντίστοιχα.
Nα σημειωθεί ότι στην ελληνική αγορά παγωτού, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της Νielsen παρουσίασε πτώση 11%, η Kρι Κρι πέτυχε αύξηση στις πωλήσεις των τυποποιημένων επώνυμων προϊόντων κατά 10,1% και ανέβασε το μερίδιο της σε 13%.
Επίσης, στην ελληνική αγορά γιαουρτιού που εμφανίζει πτώση 8,2% (στοιχεία IRI σε όγκο για τα γιαούρτια «ευρωπαϊκού τύπου»), η Κρι Κρι κατάφερε να έχει αύξηση 11,4% στις πωλήσεις επώνυμου γιαουρτιού. Πλέον, τα πρόσφατα στοιχεία (IRI σε όγκο, 2016) κατατάσσουν την ΚΡΙ-ΚΡΙ στη 2η θέση με μερίδιο 14,2%. Ειδικότερα, στην κατηγορία των «παιδικών γιαουρτιών» η Kρι Κρι καταλαμβάνει την 1η θέση με μερίδιο 29,5%. Θετική ήταν και η είσοδος στην κατηγορία των «λειτουργικών γιαουρτιών». Τα Super Spoon, η νέα καινοτόμα σειρά γιαουρτιών με υψηλές πρωτεΐνες και super φρούτα, το Δεκέμβριο 2016 κατέλαβαν μερίδιο αγοράς 15%, μέσα σε λίγους μήνες παρουσίας τους στα ράφια.
Στις αγορές του εξωτερικού, οι πωλήσεις γιαουρτιού συνεχίζουν να παρουσιάζουν αλματώδη ανάπτυξ, σημειώνοντας αύξηση 34%, λόγω των νέων συνεργασιών αλλά και της πολύ καλής πορείας του γιαουρτιού στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον οι εξαγωγές αποτελούν το 23,6% του κύκλου εργασιών του Ομίλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης