Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Προς έκδοση του μεγαλύτερου ελληνικού ομολόγου, με το χαμηλότερο επιτόκιο - Πιθανή αύξηση μεριδίου της Fairfax

tags :
Μυτιληναίος: Προς έκδοση του μεγαλύτερου ελληνικού ομολόγου, με το χαμηλότερο επιτόκιο - Πιθανή αύξηση μεριδίου της Fairfax
"Πλέον τα δύσκολα είναι πίσω μας και για μας το αύριο ξεκινά σήμερα", τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος
Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ανακοινωθεί η έκδοση εταιρικού ομολόγου του ομίλου Μυτιληναίου, όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Το ομόλογο θα είναι το μεγαλύτερο που έχει εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα, με το επιτόκιο να είναι το χαμηλότερο που έχει υπάρξει ποτέ.
Όπως είπε υπάρχει δέσμευση από την EBRD να συμμετάσχει με 50 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Μυτιληναίο, το εταιρικό ομόλογο θα μετατρέψει το σύνολο του δανεισμού σε 5ετές χωρίς κόστος ενδιάμεσης εξυπηρέτησης και δίνει στον όμιλο ανοιχτές πιστωτικές γραμμές ύψους 1,4 δισ. σε βάθος 5ετίας.
Ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον P. Watsa της Fairfax, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την παρουσίαση του σχεδιασμού έκδοσης του ομολόγου από τον όμιλο.
Επίσης, ο επικεφαλής της Fairfax, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στον όμιλο.
Ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι στόχος όλα αυτά τα χρόνια ήταν να στηριχθεί η εταιρεία στα δύσκολα.
"Πλέον τα δύσκολα είναι πίσω μας και για μας το αύριο ξεκινά σήμερα".
Τέλος, αναφέρθηκε και στο σχέδιο συγχώνευσης και μετασχηματισμού του ομίλου, τονίζοντας ότι μέχρι το 2019 θα εκμηδενιστεί το χρηματοοικονομικό κόστος και δεν θα αυξηθούν οι αποσβέσεις, γεγονός που θα οδηγήσει τον όμιλο σε ετήσια EBITDA άνω των 300 εκατ. ευρώ.
Επίσης ο όμιλος Μυτιληναίου θα προχωρήσει σε μια μεγάλη βιομηχανική επένδυση, κατασκευάζοντας δεύτερη μονάδα αλουμίνας,  δυναμικότητας 1 εκατ. τόνων.
Το δεύτερο εργοστάσιο θα εγκατασταθεί στα Άσπρα Σπίτια και η επένδυση θα ανέλθει στα 400 εκατ. δολ.
Ο Ευ. Μυτιληναίος δήλωσε αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι είναι άμεση η ανάγκη να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο η αξιολόγηση και να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος.
Τέλος, ο κ. Μυτιληναίος έκλεισε με την εξής φράση:
"Ραντεβού του χρόνου.
Δεν ξέρω αν θα είμαι πρόεδρος, αλλά θα παραμείνω διευθύνων σύμβουλος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης