Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Reuters: Οι ελληνικές τράπεζες "κερδίζουν" την μάχη των κόκκινων δανείων

Reuters: Οι ελληνικές τράπεζες
Η μεγάλη πρόκληση των Ελληνικών τραπεζών είναι η διαχείριση των "κόκκινων δανείων"
Οι ελληνικές τράπεζες σημείωσαν πρόοδο στον αγώνα τους για να μειώσουν την έκθεσή τους σε επισφαλή και μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ που ανακοίνωσε την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Η μεγάλη πρόκληση των Ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με το Reuters είναι η διαχείριση των "κόκκινων δανείων" τα οποία λόγο της οικονομικής κρίσης έχουν βρεθεί σε υψηλά επίπεδα.
"Oι τράπεζες κατάφεραν να μειώσουν τις ζημιές τους κυρίως λόγω απομειώσεων ύψους 1,3 δισ. ευρώ", δήλωσε η κεντρική τράπεζα.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία παρακολουθεί την εφαρμογή των σχεδίων δράσης NPE των δανειστών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ότι, ο τριμηνιαίος δείκτης αθέτησης (default rate) παρουσίασε περαιτέρω επιβράδυνση, παραμένοντας όμως σε επίπεδα άνω του 2% και υψηλότερος από το ρυθμό αποκατάστασης της τακτικής εξυπηρέτησης δανείων (cure rate).
Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank- και τρεις λιγότερο συστηματικές τράπεζες υποβάλλουν στοιχεία για εννέα επιχειρησιακούς στόχους.
Στόχος τους είναι να μειώσουν τα NPEs στα 66,7 δισ. ευρώ ήτοι το 33,9% των δανείων τους έως το 2019 από 106,9 δισ. ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν συμφωνήθηκαν οι στόχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης