Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο σφυρί η περιουσία του Πήγασου από τις τράπεζες εντός διμήνου

Στο σφυρί η περιουσία του Πήγασου από τις τράπεζες εντός διμήνου
Γιατί οι τράπεζες δεν προκρίνουν τη διαδικασία ειδικής διαχείρισης-Αγώνας τραπεζών και εργαζομένων για να μπλοκάρουν περιουσιακά στοιχεία που είναι ελεύθερα βαρών
Η πώληση περιουσιακών στοιχείων του Πήγασου εντός του επόμενου διμήνου φαντάζει μονόδρομος μετά τις καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων καθώς πλέον οι τράπεζες αποκλείουν το ενδεχόμενο της διαδικασίας ειδικής διαχείρισης εξαιτίας του κινδύνου να απαξιωθεί η συμμετοχή του 13% στον Τηλέτυπο καθώς χρειάζονται τουλάχιστον πέντε μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας .
Ήδη οι τράπεζες κάνουν αγώνα δρόμου να δεσμεύσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου που παραμένουν εκτός δέσμευσης και από την άλλη η οικογένεια Μπόμπολα εμφανίζεται να επιδιώκει ένα γρήγορο τέλος.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι τράπεζες την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησαν στην υποβολή ασφαλιστικών μέτρων για να δεσμεύσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των εταιριών του ομίλου όπως για παράδειγμα το ακίνητο που στεγάζεται η Ίριδα και δεν είχαν εγγραφεί προσημειώσεις αλλά την ίδια στιγμή υπήρξαν και κινήσεις δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων από εργαζόμενους θυγατρικών.
Η κατάσταση θυμίζει καζάνι που βράζει καθώς επί καθημερινής βάσης ο όμιλος Πήγασος παραλαμβάνει εξώδικα καταγγελιών δανειακών συμβάσεων ενώ και οι προμηθευτές φοβούμενοι ότι θα χάσουν τις απαιτήσεις προβαίνουν σε δικαστικές ενέργειες.
Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και επιδιώκουν την πραγματοποίηση επαφών τόσο με την ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και των δανειστριών τραπεζών.
Από την πλευρά της η οικογένεια Μπόμπολα τηρεί «περίεργη» τακτική καθώς από τη μια πλευρά δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Πήγασος την περασμένη Παρασκευή και από την άλλη διαβεβαιώνει τις τράπεζες ότι θα πληρώσει υποχρεώσεις του παρελθόντος και ειδικά αυτές προς τους εργαζόμενους.
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ενώ θα μπορούσε εξοφλώντας ένα μέρος των δεδουλευμένων να επανακυκλοφορήσουν τα έντυπα του ομίλου.
Παράλληλα ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη που υποτίθεται ότι ενδιαφερόταν για τον Πήγασο και είχε μαζί με τον όμιλο Μπόμπολα υποβάλλει πρόταση αναδιάρθρωσης προς τις τράπεζες συνεχίζει να είναι εξαφανισμένος γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο τα όσα έκανε γύρω από την εταιρία είχαν ως στόχο την εξαγορά της ή απλά τη δημιουργία συνθηκών ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο του Τηλέτυπου έναντι πινακίου φακής πράγμα που δεν επετεύχθη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους χειρισμούς γύρω από τον Πήγασο δυσχεραίνει η άσκηση ποινικών διώξεων κατά των δανειστριών τραπεζών αλλά και κατά της ίδιας της οικογένειας Μπόμπολα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης