Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε εξέλιξη η δημόσια πρόταση για τη Νίκας - Τα σχέδια και η πώληση ακινήτου στο εξωτερικό

tags :
Σε εξέλιξη η δημόσια πρόταση για τη Νίκας - Τα σχέδια και η πώληση ακινήτου στο εξωτερικό
Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Νίκας, προβλέπεται η υλοποίηση επενδύσεων ύψους 8 εκατ. ευρώ την τριετία 2017-2019
Σε εξέλιξη βρίσκεται η υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την εξαγορά των εναπομεινάντων μετοχών της Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ υπέβαλε η Givenrise Investments Limited η οποία ανήκει στον Όμιλο της Chipita.
H δημόσια πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των μετοχών, την κυριότητα των οποίων δεν κατέχει η Givenrise, δηλαδή 8.164.796 μετοχές ή το 10,26% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.
Ως προσφερόμενο αντάλλαγμα προτείνεται το ποσό των 0,364 ευρώ ανά μετοχή.
Όσον αφορά τα σχέδια για την Νίκας, η οποία έχει δει τα μερίδια αγοράς της να συρρικνώνονται τα τελευταία χρόνια και τα οικονομικά της προβλήματα να αυξάνονται, είναι έτοιμη απαλλαγμένη από το βάρος του δανεισμού της, να ρίξει στην αγορά νέα καινοτόμα προϊόντα.
Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Νίκας, προβλέπεται η υλοποίηση επενδύσεων ύψους 8 εκατ. ευρώ την τριετία 2017-2019.
Από το ποσό αυτό περί τα 7 εκατ. ευρώ αφορούν τον εκσυγχρονισμό μηχανολογικού εξοπλισμού και παραγωγικών εγκαταστάσεων, περί τις 500 χιλ. ευρώ τον εκσυγχρονισμό πληροφοριακών συστημάτων και λογισμικού και αντίστοιχα 500 χιλ. ευρώ για την αγορά νέων φορτηγών διανομής.
Οι εν λόγω επενδύσεις αφορούν τις εγκαταστάσεις στην Αττική και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία.
Σύμφωνα, εξάλλου, με όσα αναφέρονται στο συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση σε τρίτο επενδυτή του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού της Νίκας Βουλγαρίας (στην περιοχή Μπότεβγκραντ) με συμφωνηθέν τίμημα το ποσό των 2.143.000 ευρώ.
Από αυτά, ποσό 1.278.348 ευρώ έχει ήδη καταβληθεί από τον τρίτο επενδυτή, με το οποίο ολοκληρώθηκε στις 24 Απριλίου 2017 η πλήρης αποπληρωμή του οφειλόμενου κεφαλαίου από δάνειο που είχε λάβει η «Νίκας» Βουλγαρίας από την Postbank ύψους 1.240.149 ευρώ πλέον των δεδουλευμένων τόκων έως την εν λόγω ημερομηνία.
Το υπόλοιπο ποσό του τιμήματος, δηλαδή 864.655 ευρώ, θα πρέπει να καταβληθεί από τον επενδυτή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.
Nα σημειωθεί ότιο αγοραστής είχε νοικιάσει το εργοστάσιο της «Νίκας» στη Βουλγαρία από τον Ιούνιο του 2015.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις οικονομικές καταστάσεις της Νίκας, στις 31 Δεκεμβρίου 2016, το σύνολο των υποχρεώσεων του ομίλου είχε διαμορφωθεί στα 86,15 εκατ. ευρώ. Με τη σύμβαση αναδιάρθρωσης, ωστόσο, οι υποχρεώσεις του ομίλου πλέον διαμορφώνονται ως εξής: οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις από 83,68 εκατ. ευρώ μειώνονται στα 22,89 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις από 2,46 εκατ. ευρώ αυξάνονται στα 22,22 εκατ. ευρώ, λόγω της αναταξινόμησης των δανείων, βάσει της συμφωνίας αναδιάρθρωσης.

www.banklingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης