Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΛΠ: Μνημόνιο συνεργασίας με Shanghai International Port Group

tags :
ΟΛΠ: Μνημόνιο συνεργασίας με Shanghai International Port Group
Βασικός στόχος η ανάπτυξη συνεργειών που θα βελτιώσουν τις εμπορικές συναλλαγές και θα δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες
Στην υπογραφή ενός σημαντικού Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) προχώρησαν σήμερα (12/6/2017) η ΟΛΠ και η Shanghai International Port Group - το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι στον κόσμο.
Το ΜΟU υπεγράφη από τον Αθανάσιο Λιάγκο, Σύμβουλο Διοίκησης και μέλος του δ.σ. της ΟΛΠ, και τον Chen Xuyuan, πρόεδρο της Shanghai International Port Group.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΛΠ, η κίνηση αυτή αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη στρατηγική θέση του Πειραιά στον παγκόσμιο χάρτη και ιδιαίτερα στο θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού.
Οι τομείς συνεργασίας που αναφέρονται στο μνημόνιο είναι οι εξής: Μελέτες Έργων, Εκπαίδευση Προσωπικού, Ανταλλαγή Πληροφοριών, Τεχνική Βοήθεια κ.ά., ενώ ο βασικός στόχος που επιδιώκεται μέσα από τη στενή συνεργασία στους παραπάνω τομείς είναι η ανάπτυξη συνεργειών που θα βελτιώσουν τις εμπορικές συναλλαγές και θα δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα για από κοινού συζητήσεις των δύο λιμένων με τις ναυτιλιακές εταιρείες με στόχο τη περαιτέρω βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Παράλληλα, υπογράφτηκε και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Cosco Shipping Group και της Shanghai International Port Group.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, o Δήμαρχος Πειραιά, Ιωάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Περάματος, Ιωάννης Λαγουδάκης, η Δήμαρχος Σαλαμίνας, Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου, η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, Ράνια Αικατερινάρη, ο Han Zheng, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής Σαγκάη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, και ο πρόεδρος της China Cosco Shipping, Captain Xu Lirong.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης